Talvinen ja Wennman pitivät hurjaa vauhtia suljetulla saarella

Sadness Trail kisailtiin Santahaminan suljetulla sotilassaarella.

Sadness Trail kisailtiin Santahaminan suljetulla sotilassaarella.

Huimaa vauhtia kasvava polkujuoksutapahtuma Sandis Trail houkutteli Santahaminan suljetulle sotilassaarelle lähes 500 osallistujaa. Sotilasesteiden ja rantakallioiden sävyttämällä radalla pidettiin kovaa vauhtia, sillä sekä 18 kilometrin että 9 kilometrin sarjoissa reittiennätykset siirrettiin uusille minuuteille.

Miesten pitkällä matkalla suunnistuksessa kunnostautuneet Team Liikupin Arto Talvinen ja Juha Sorvisto kävivät kovan taistelun pidemmän matkan kärkisijasta. Koko matkan vauhtia pitänyt Talvinen pääsi karkuun merenrannan teknisillä kallioilla, mutta Sorviston kova loppuveto kavensi eron maalissa vain kolmeen sekuntiin. Kolmas oli Buff Trail Tourissa hyvällä sijalla oleva Jani Virta. Talvisen voittoaika 1.12.33 on uusi komea reittiennätys.

– Jalat eivät olleet aivan parhaat tänään, mutta riittävät. Teknisillä rantakallioilla Sorvisto jäi, mutta oli lähellä tulla ohi lopussa, kun hölläsin liikaa vauhtia, totesi seuraavana päivän Valtteri Bottas Duathlonissa starttaava Talvinen.

Naisten 18km oli Heini Wennmanin näytöstä ja Wennman lohkaisi viime vuoden voittoajasta 11 minuuttia pois ja juoksi ylivoimaiseen voittoon ajalla 1.28.06. Anna-Stiina Erkkilä ja Paula Havu juoksivat myös minuuttikaupalla viime vuoden voittoajan alle ottaen muut palkintosijat.

Yhdeksän kilometrin matkalla kovaa aloittanut Team Liikupin Ari-Pekka Joensuu siirsi reittiennätyksen uusille minuuttiluvuille ajalla 37.29.

– Lähdin tarkoituksella pitämään kovaa vauhtia heti alusta. Tarkoituksena on jatkaa kautta enemmän suunnistuksen merkeissä, mutta loistavia treenejähän nämä polkukisat ovat, kun pääsee juoksemaan rajoitinta vastaan, totesi tyytyväinen Joensuu.

Reetta Peltonen sai Katja Sorrista kovan vastuksen naisten Yhdeksän kilometrin matkan loppuratkaisuun, mutta Peltonen sai pidettyä Sorrin takanaan 24 sekunnin turvin.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri