Topi Raitanen toinen Zagrebin MM-kenraalissaan

Topi Raitanen toinen Zagrebissa. Kuva: SUL

Topi Raitanen toinen Zagrebissa. Kuva: SUL

Topi Raitanen juoksi toiseksi ajalla 8.25,51 Zagrebin kansainvälisten kisojen 3000 metrin esteissä. Juoksu oli Raitaselle viimeinen startti ennen kuluvan lopussa Dohassa alkavia MM-kisoja. Voiton vei Kanadan moninkertainen arvokisafinalisti Matthew Hughes ajalla 8.23,42.

– Sikäli harmittaa, että tämä olisi ollut hyvä paikka juosta sinne alle 8.20:n, mutta kisan rakenne oli nyt sellainen, ettei se onnistunut, Raitanen kertaili SUL:n tiedotteessa.

Raitasen toiveet oman ennätyksen uhkaamisesta kaatuivat hitaaseen alkuvauhtiin. Kisan puolivälissä Raitanen piipahti kärjessä vauhdittamassa kisaa sen jälkeen, kun kilpailun jänis Barnabas Kipyego oli vetänyt avauskilometrin hieman alle 8.30:n loppuaikaan tähtäävää vauhtia.

– Kellään ei oikein ollut menohaluja. Seurasin tilannetta ja kävin sitten kärjessä, mutta tästä juoksusta ei tullut sellaista mitä haettiin, Raitanen harmitteli.­

Kilpailun viimeisellä kierroksella­ Hughes karkasi muilta ja voitti ylivoimaisesti. Raitanen oli yhtä selkeästi kakkonen.

– Viimeinen kierros ei tullut itseltäni niin vahvasti kuin aiemmin tällä kaudella. Ruotsi-ottelussa viimeinen 1000 metriä oli terävämpi, mutta alkuvauhtikin oli löysempi, Raitanen ruoti.

Tällä kaudella Raitanen on juossut 3000 metrin esteet 8.21,47. Zagrebin kilpailun jälkeen hän palaa toviksi harjoittelemaan ennen MM-kisoja. Raitasen treenit alkavat Liikuntakeskus Pajulahdessa, jossa hän hyödyntää alppimajaa ja jatkuvat Turkin Belekissä MM-kisojen valmistautumisleirillä, josta Raitanen lentää Dohaan.

– Nyt haetaan taas juoksuun terävyyttä harjoittelun kautta, Raitanen sanoi.

Yleisurheilutuloksia, Zagreb, Kroatia:

Miehet, 3000 m ej: 1) Matthew Hughes Kanada 8.23,42, 2) Topi Raitanen Suomi 8.25,51.

vj talvimainos banneri

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri