Saapunki starttaa torstaina vertikaalitonnin Euroopan mestaruuskilpailussa

Susanna Saapunki voitti kesällä Ultraks-vertikaalitonnin. Kuva: Kisajärjestäjä

Susanna Saapunki voitti kesällä Ultraks-vertikaalitonnin. Kuva: Kisajärjestäjä

Susanna Saapunki kilpailee torstaina Italiassa vertikaalitonnin Euroopan mestaruuskilpailussa. Mestaruudet jaetaan La Veia Sky Race -tapahtuman yhteydessä.

Saapunki kilpaili hyvällä menestyksellä vertikaalikilpailuissa keskikesällä ja leireili samalla pitkään Italiassa. Hiihtomaajoukkueen Davosin leirin jälkeen Saapunki on viihtynyt kotimaassa.

– Valmistautuminen on mennyt kohtuu hyvin ja viime päivät on kyllä tullut juostua aika paljon. Valmentaja sanoikin että nyt nauti juoksuviikosta ja viikon tauosta hiihtoreeneistä. Alla on ollut kovaa kuormaa, kun Davosin ja Vuokatin leirin välissä ei hirveästi palauteltu. Vasta maajoukkueen Vuokatin leirin jälkeen otettu kevyemmin, kertoo Saapunki vireestään.

Kilpailureitillä noustaan 3,4 kilometrin matkalla yli 1100 metriä ja maali on 1765 metrin korkeudessa.

– On kyllä huomenna jännittävä kisa edessä. Reitti on tosi tekninen ja kova. Järjestäjät ovat kyllä saaneet mahdutettua 3,4 kilometrin matkalle kaikkea mahdollista mukaan. Ensimmäinen osa on kaikista jyrkintä ja alusta mutaista sekä kivikkoista. Keskipätkä on talojen välissä olevia kujia ja portaikkoja ja viimeinen pätkä on tutumpaa metsäpätkää, valaisee Saapunki reittiä.

Naisten sarjaan starttaa noin neljänkymmentä osallistujaa.

– Naisissa tullaan varmasti näkemään aika isoja aikaeroja. Kova kisa siis on tiedossa.  Toivottavasti huomenna onnistun tekemään tasapainoisen suorituksen niin uskon että sillä ollaan myös tuloslistalla kohtuu korkealla, ennakoi Saapunki.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri