Saapunki viides vertikaalitonnin EM-kilpailussa!

Susanna Saapunki sijoittui viidenneksi vertikaalitonnin EM-kilpailuissa.

Susanna Saapunki sijoittui viidenneksi vertikaalitonnin EM-kilpailuissa.

Susanna Saapunki on sijoittunut viidenneksi vertikaalitonnin EM-kilpailussa Italiassa. Mestaruudet jaettiin La Veia Sky Race -kilpailun yhteydessä.

Kilpailussa noustiin 1100 metriä 3,4 kilometrin matkalla 1750 metrin korkeuteen.

Kilpailun voitti ranskalainen Christel Dewalle ajalla 43:16. Toinen oli niin ikään ranskalainen Jessica Pardin ajalla 44:54 ja kolmas sveitsiläinen Victoria Kreuzer ajalla 45:48. Saapungin eteen neljänneksi ennätti vielä Espanjan Gisela Bertran (47:09). Saapungin loppuaika oli 47:27. Mukana kilpailussa oli noin 40 naista.

Saapunki oli kilpailun jälkeen erittäin tyytyväinen päivän suoritukseensa.

– Oli kyllä suorituksena kesän paras veto niin sykkeiden, kuin myös tuntemuksen puolesta. Varmasti oli tämän päivän maksimi. Viimeinen 400 metriä oli huono ja siinä menetin neljännen sijan. Muuten pystyin suoriutumaan suunnitelman mukaan ja pystyin tekemään rytminvaihdoksia hyvin. Erot oli isot niin kuin oli odotettavissa noin rankalla radalla ja saatiin vielä kaatosade seuraksi, kommentoi Saapunki kilpailua Kestävyysurheilu.fille.

Täysillä hiihtoon satsaava Saapunki pohti myös mikä tulos olisi, jos keskittyisi vuorijuoksuun.

– Olisi kyllä jossain vaiheessa hienoa nähdä mihin sitä pystyis jos harjoittelisi lajin ammattilaisten tavoin! Taso oli kova, eikä oikeastaan kärkipäässä olisi yhtään eri urheilijoita, vaikka olisi olleet MM-kilpailut.

Miesten kilpailun voitti italialainen Nadir Maguet.

-Petri Ikävalko

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri