SM-maastojen matkoihin muutoksia

SM-maastojen kilpailumatkat muuttuvat. Kuvituskuva.

SM-maastojen kilpailumatkat muuttuvat. Kuvituskuva.

SUL:n hallitus on käsittellyt ja hyväksynyt kilpailuvaliokunnan valmistelemat päivitykset ykeisurheilun mestaruuskilpailusääntöihin. Muutokset astuvat voimaan vuodenvaihteessa. Näkyviä muutoksia tuli ennen muuta SM-maastoihin ja SM-viesteihin.

SM-maastoissa juostaan jatkossa miesten ja naisten sarjoissa kaksi matkaa ja ne ovat molemmilla 4 ja 10 kilometriä. Kummallakin 4 kilometrin matkalla on erillinen joukkuekilpailu, mutta 10 kilometrillä on miehille ja naisille yhteinen joukkuekilpailu. Siihen lasketaan kolmen urheilijan tulos. Näiden urheilijoiden joukossa pitää olla mies- ja naisjuoksijoita.

Muutoksia myös pitkiin viesteihin

SM-viestien 4 x 1500 metriä muuttuu sekaviestiksi. Joukkueissa on kaksi mies- ja naisjuoksijaa. Juoksujärjestys on vuorovuosina nainen-mies-nainen-mies tai mies-nainen-mies-nainen.

Nykyinen 4 x 800 metrin viesti poistuu SM-kisoista ja tilalle tulee varsinkin Yhdysvalloissa High School – ja yliopistokisoissa paljon käytetty DMR-viesti (Distance Medley Relay). Siinä viestiosuudet ovat 1200 metriä, 400 metriä, 800 metriä ja 1600 metriä.

14- ja 15-vuotiaiden SM-kisoissa säilyy joukkuekilpailu, mutta tulosrajat muuttuvat niin, että seura voi ilmoittaa mukaan B-rajan tehneen urheilijan jokaista A-rajan tehnyttä urheilijaa kohti.

– Mestaruuskilpailusääntöjä ei ole tarkoitus joka vuosi muuttaa, mutta haluamme SUL:n arvojen mukaisesti sekä uudistua että edistää tasa-arvoa kilpailuissa tarjoamalla samanlaiset mahdollisuudet sekä miehille että naisille. Lisäksi koen, että SM-viestit ovat hyvä mahdollisuus kokeilla uusia lajeja ja saada enemmän joukkueita viivalle, SUL:n puheenjohtaja Sami Itani kommentoi liiton tiedotteesa.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri