Maja Alm juoksi kaikkien aikojen neljänneksi nopeimman tanskalaisajan puolimaratonilla – jäi viikko sitten 13 sekuntia Dohan MM-paikasta

Kuva: Cph Half

Kuva: Cph Half

Suunnistuksesta yleisurheilun puolelle siirtynyt Maja Alm on nyt puolimaratonin Tanskan mestari.

Uran ensimmäinen puolimaraton taittui Kööpenhaminassa aikaan 1.11.54.

Seitsenkertaisen suunnistuksen maailmanmestarin puolimaratonjuoksussa ensimmäinen vitonen kulki aikaan 16.57 ja kympin väliaika taittui ajassa 33.46. Toiseen kymppiin kului 34.30 ja maalissa kellot pysähtyivät aikaan 1.11.54.

- En pysty kuvailemaan kuinka iloinen olen puolimaratondebyytistäni. En uskaltanut haaveilla näin hyvästä ajasta, mutta mukavaa että onnistuin. Matkan kaikkien aikojen neljänneksi nopein tanskalainen, huikeaa!, Alm fiilisteli Instagram-tilillään.

Ajalla pääsee kirkkaasti myös ensi kesän Pariisin EM-kisojen puolimaratonille.

Kööpenhaminan reitti on nopea, sillä samassa tapahtumassa sunnuntaina Geoffrey Kamworor juoksi uuden maailmanennätyksen.

Hyvästä puolimaratonin tuloksesta huolimatta Almin syksy ei sujunut aivan nappiin. Hän tavoitteli paikkaa Dohan MM-kisoihin 5000 metrille, mutta aikaraja jäi saavuttamatta. Viimeisen yrityksen hän teki viimeisenä mahdollisena päivänä viikko sitten perjantaina. Aika oli 15.35,81, kun MM-paikka olisi irronnut ajalla 15.22.
Alm kertoo Tanskan yleisradioyhtiö DR:n haastattelussa, että vitosella joukko pirstaloitui ja tanskalainen joutui juoksemaan yksin. Se toi kisaan lisäsekunteja.

AlmMajaCPHHalfKuva: Cph Half

Seuraavaksi Almin katse on käännetty Tokion olympialaisiin, jonne hän uskoo pääsevänsä mukaan. Hän aikoo kilpailla paljon, jotta suunnistaja oppii ratajuoksun taktiikat paremmin.

- Antaa paljon uskoa, jos juoksen yksin ja jään vain 13 sekunnin päähän rajasta, kertoi Alm.

Almin aika on kova, mutta kovimmat juoksijat tulevat Afrikan mantereelta. Kööpenhaminassa Almin aika riitti naisten kilpailussa 17:een sijaan. Naisten ykkönen oli Birhane Dibaba Adugna ajalla 1.05.57.

Miesten puolimaratonilla Abdi Uladin odotettiin sunnuntaina rikkovan Carsten Jörgensenin hallussa oleva maan puolimaratonennätys 1.01.55, mutta tanskalaisjuoksijoiden ryhmä hajosi heti alkukilometreillä, jonka jälkeen miehet aloittivat taktiikkajuoksun mitaleista. Ulad voitti ajalla 1.05.02.

Kaikkiaan Kööpenhaminassa juoksi reilut 23 000 puolimaratoonaria.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri