Nieminen ja Manninen Suomen mestareiksi Espoon rantamaratonilla

Jaakko Nieminen juoksi SM-kultaan Espoossa. Arkistokuva: Jarno Maimonen

Jaakko Nieminen juoksi SM-kultaan Espoossa. Arkistokuva: Jarno Maimonen

Maratonin SM-mitalit ratkaistiin tänään Espoon rantamaratonilla. Ennakkosuosikit pitivät hyvin paikkansa kärkisijoilla, kun miesten sarjan voittoon ajalla 2:27:40 juoksi Jaakko Nieminen ja naisten sarjan voiton nappasi Laura Manninen ajalla 2:45:52.

Miesten sarjan voittotaistelu oli kahden kauppa. 31,65 kilometrin väliaikapisteessä johdossa oli vielä Antti-Pekka Niinistö, joka oli repinyt 42 sekunnin toisena juosseeseen Niemiseen. Nieminen oli kuitenkin viimeisellä kympillä omaa luokkaansa ja otti mestaruuden lähes kolmen minuutin erolla ennen toiseksi tullutta Niinistöä. Pronssimitalin päivän kilpailusta otti Jukka Kero, jääden kärjestä hieman yli 7 minuuttia.

Naisten sarjan voittaja Laura Manninen asetti ennen kilpailun alkua tavoitteekseen 45-vuotiaiden Suomen ennätyksen. Irmeli Roposen vuonna 1984 tekemä ennätys (2:47:44) jäikin tämän kilpailun jälkeen historiaan, kun Manninen paransi vanhaa ennätystä lähes kahdella minuutilla. Mestaruus oli samalla Mannisen uran kolmas maratoneilta.

Annemari Kiekara oli myös odotetusti kilpailun kärkijoukoissa ja otti uran ensimmäisen maratonin SM-mitalinsa ajalla 2:47:50. Kärkikaksikko oli kilpailussa omilla minuuttiluvuillaan. Kolmanneksi juoksi ja samalla SM-pronssia nappasi Riitta Paasio. Paasio jäi voittaja Mannisesta hieman alle 10 minuuttia.

Tulokset

- Otto Känkänen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri