Dohan MM-kilpailut käyntiin perjantaina – Kuivisto ja Richardsson valmiina alkueriin

Kuva: Deca Text & Bild

Kuva: Deca Text & Bild

Yleisurheilun MM-kilpailut käynnistyvät Dohassa perjantaina. Heti avauspäivänä nähdään monta suomalaista suoritusta.

Sara Kuivisto kilpailee 800 metrin alkuerissä ja Camilla Richardsson 3000 metrin eräjuoksussa. Lisäksi Anne-Mari Hyryläinen ja Alisa Vainio juoksevat naisten maratonilla.

Kuivisto juoksee perjantaina 800 metrin ensimmäisessä alkuerässä. Ensimmäisessä erässä ei taktikoida, joten vauhtia lienee luvassa. Erän suosikki on MM-tilaston ykkönen, Yhdysvaltain Ajee Wilson, joka voitti maansa mestaruuden ajalla 1.57,72. Kaksi minuuttia ovat tänä kesänä alittaneet myös Ugandan Halimah Nakaayi ja hallitseva Saksan mestari Christina Hering.

– Uskon, että mennään aika hyvää vauhtia. Se sopii minulle. Mukava lähteä juoksemaan vain sijoituksesta, ei tarvitse aikaa miettiä, Kuivisto sanoi Yleisurheilu.fi -sivustolla.

Kuiviston ennätys on Bydgoszczissa Euroopan superliigassa juostu 2.01,85. Hän uskoo, että lauantaisiin välieriin pääsy vaatii omaa ennätystä. Kuiviston mukaan kunto on kohdallaan, vaikka valmistautuminen 800 metrille oli haastavaa, kun osallistumisvahvistus tuli vasta viikko sitten perjantaina.

– Heti lähdettiin Dohaan, kun sain tiedon, että olen mukana myös 800 metrillä. Onneksi sain tähän riittävän monta päivää täällä, että ehdin tottua lämpöön, Kuivisto sanoo.

KuivistoSaraDohaDecaSara Kuivisto. Kuva: Deca Text & Bild

Richardsson toivoo, ettei alussa hölkätä

Camilla Richardsson tavoittelee finaaliin pääsyä naisten 3000 metrin estejuoksun toisessa alkuerässä. Finaaliin selviytyy erien kolme parasta ja kuusi juoksijaa aikavertailusta.

– Kova erä, mutta MM-kilpailuissa kaikki erät ovat kovia. Erässä on kolme juoksijaa, joiden ennätys on alle 9.10, mutta sen jälkeen on aika tasaista, Richardsson arvioi.

Kausivertailun parhaat ovat kenialainen ME-nainen Beatrice Chepkoech (8.55,58), edellisten MM-kilpailujen amerikkalainen hopeamitalisti Courtney Frerichs (9.09,75) ja Timanttiliigan finaalissa Zürichissä Saksan ennätyksen 9.07,51 juossut Gesa-Felicitas Krause.

Richardssonin toiveissa on tasavauhtinen juoksu.

– Jatkoon pääsy vaatii kovaa aikaa. Toivottavasti vauhti on kovaa heti alusta lähtien. Pahinta on, jos mennään alussa hölkkävauhtia, Richardsson sanoo.

Lisää suomalaisten kommentteja on luettavissa Yleisurheilu.fi -sivulta.

Dohan MM-kisojen pidempien juoksumatkojen ohjelma

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri