Suunnistuksen kuusinkertainen maailmanmestari haastaa Henri Ansion polkujuoksussa lauantaina

Andrei Hramov voitti Helsinki City Trailin vuosi sitten. Kuva: Miska Koivumäki

Andrei Hramov voitti Helsinki City Trailin vuosi sitten. Kuva: Miska Koivumäki

Helsinki City Trail -polkujuoksutapahtuma käydään Helsingin Keskuspuistossa lauantaina.

Paikalla on kovia nimiä niin polkujuoksun kuin suunnistuksen puolelta. Miesten 24 kilometrillä suunnistuksen kuusinkertainen maailmanmestari Andrei Hramov haastaa Suomen ykköspolkujuoksija Henri Ansion.

Tosin, jos Ansiolta kysyy, on suomalainen haastamassa Hramovia. Voittihan Hramov kilpailun vuosi sitten.

- Viikon palautumisaika ei kyllä nyt riitä, mutta eiköhän jalat saada viikossa kuitenkin kohtalaiseen iskuun, Ansio miettii tapahtuman sivuilla.

Ansio juoksi viime viikonloppuna Ring of Steall Skyracen Skotlannissa, jossa fyysinen vire ei ollut parhaimmillaan. Reittikään ei ollut optimaalinen Ansion vahvuuksille.

- Varsinkin alamäissä joutui tulemaan ’liian’ varovasti, kun ei ollut rohkeutta tulla jyrkkiä ja teknisiä alamäkiä kovaa.

Lauantaina Ansio lähtee kisaan maltillisella taktiikalla.

- Koitan lähteä Hramovin kyytiin ja katson, miten kisa lähtee käyntiin. Varsinaista taktiikkaa en ole tarkemmin miettinyt. Loppukirin varaan ei tosin meikäläisen kirillä ole varaa ratkaisua jättää, Ansio sanoo.

Ansion loppusyksyn päätavoite on Vaarojen maraton.

AnsioHenriHelsinkiCityTraiMiskaKoivumakiKuva: Miska Koivumäki

Hramov hakee virettä sotilas MM:iin

Suunnistuksessa satakuntalaista Hiisirastia edustava Andrei Hramov on voittanut yhteensä kuusi maailmanmestaruutta vuosina 2005-2010. Mitaleita on MM-tasolta 13. Se tekee miehestä yhden menestyneimmistä lajissa.

Iältään 38-vuotias Hramov on hakenut viime vuosina haasteita myös polkujuoksun puolelta. Kuukausi sitten hän voitti Elbrus World Racen, jossa taivallettiin huikeat 109 kilometriä ja noustiin yhteensä 5400 metriä.

- Yksi elämäni kovimmista kisoista. Siinä käytiin 3800 metrissä meren pinnasta. Voitto meni tiukille ja ratkesi vasta 200 metriä ennen maalia, Hramov kertoo lähes 16 tuntia kestäneestä kilpailusta.

Helsingin polkujuoksusta Hramov hakee virettä lokakuun puolivälin jälkeen käytäviin sotilaiden MM-kisoihin, joita isännöi tänä vuonna Kiina.

SoderstromMariaHelsinkiCityTrailPoppisSuomelaMaria Söderström. Kuva: Poppis Suomela

Söderström puolustaa voittoa naisissa

Naisten kilpailun voitti viime vuonna Maria Söderström, joka kellotti vajaa kolme viikkoa sitten Tallinnassa Suomen kauden neljänneksi nopeimman puolimaratonajan 1.17.56.

- Alku täytyy ottaa rauhallisemmin. Sitten kun rytmi löytyy, voi vähän kiihdytellä. Innolla lähden mukaan.

Söderström on niittänyt tänä kesänä mainetta myös triathlonkisoissa: SM-pronssia irtosi niin sprintistä kuin olympiamatkalta.

- Kausi on mennyt yli odotusten ja juoksu on kulkenut hyvin.

Helsinki City Trailin tapahtumapaikkana toimii Eläintarhan urheilukenttä. Tapahtuman 24 kilometrin matka starttaa kello 11.

-Juho-Veikko Hytönen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri