Camilla Richardsson löysi rytmin vaikean alun jälkeen

Kuva: Deca Text & Bild

Kuva: Deca Text & Bild

Camilla Richardssonin juoksu Dohan MM-kisojen 3000 metrin esteiden alkuerissä nytkähti väärille urille, kun hän joutui pysähtymään ensimmäistä estettä ylittäessään.

Richardsson sai sen jälkeen vielä jollain tapaa rytmistä kiinni ja juoksi erässään 12:nneksi ajalla 9.53,06.

– Kun tulin ensimmäiselle esteelle joukon takana, näin että se ikään kuin jakaantui kahtia. Sitten huomasin, ettei este ollut kiinni radan reunassa ja vaan irti siitä ja jouduin pysäyttämään vauhdin, Richardsson kertaili Yleisurheilu.fi-sivustolla.

– Kisan alku meni siinä. Siinä tuli sellainen hätä, että muut menevät, vaikkei siinä hätää ollut. Sain kuitenkin vielä jollakin lailla rytmistä kiinni.

Richardsonin alkuerän voitti matkan kenialainen ME-nainen Beatrice Chepkoech ajalla 9.18,01. Hän veti juoksua hyvää vauhtia, jolla kärkinelikko meni alle 9.20:n ja viidenneksi juossut Albanian Luiza Gega lunasti finaalipaikan aikavertailusta ajalla 9.28,32. Jatkopaikkaan aikavertailusta vaadittiin 9.30,01,

– Erän vauhdinjako olisi ollut minulle täydellinen, Richardsson harmitteli.

Richardssonille MM-kisojen alkuerä oli päätös pitkälle ja erittäin hyvin sujuneelle kilpailukaudelle, jonka kuluessa hän on pudottanut ennätyksensä lukemiin 9.35.27.

– Kausi on ollut pitkä ja rankka, mutta vaikka saisin muuttaa jotakin viimeisen kuukauden ajalta ennen tätä kisaa, ennen muuttaisi mitään. Olen tehnyt kaiken niin hyvin kuin olen pystynyt. Nyt oli vaan huono päivä, Richardsson sanoi.

Kuivisto harmitteli kilpailuvauhtisten vetojen puuttumista

Sara Kuiviston ensimmäinen startti Dohan MM-kisoissa toi 800 metrin alkuerässä viidennen sijan ajalla 2.03,15.

– En oikein saanut itsestäni irti. Ei oikein tapahtunut mitään, Kuivisto harmitteli.

Hän sai kutsun 800 metrille vasta viime hetkillä tilastoajan perusteella. Kuiviston mukaan oma tavoite oli juosta ennätys, eivätkä olosuhteet olleet kiusana. Hän teki verryttelyn lämmittelykentän sijaan Khalifa stadionin kupeessa urheilukeskuksen hallissa ja käytti jäähdytysliiviä tullessaan ilmastoidulle stadionille.

Kuivisto oli 41 kilpailijan ennätysvertailussa vasta 39:s, mutta venyi 20:nneksi parhaaseen aikaan. Hän oli nopeampi kuin kaksi kuudesta erävoittajasta ja karsiutui aikavertailussa vain 0,22 sekunnin erolla.

– Tuntui vaan, ettei ”saanut happoja”, kun alla ei ollut kilpailuvauhtista vetoa, Kuivisto harmitteli, ettei ehtinyt tehdä kunnon valmistautumista 800 metrille. Tilanne 1500 metriä ajatellen on toinen.

– Tämä juoksu toimi varmasti hyvin 1500 metriä ajatellen, Kuivisto sanoi.

Muiden Dohan suomalaisurheilijoiden kommentit on luettavissa sivulta Yleisurheilu.fi

Tulokset

vj talvimainos banneri

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri