Sifan Hassan 10 000 metrin MM-kultaan

Sifan Hassan juhli 10 000 metrin MM-kultaa. Arkistokuva: Deca Text & Bild

Sifan Hassan juhli 10 000 metrin MM-kultaa. Arkistokuva: Deca Text & Bild

Dohan haastavissa olosuhteissa juostu naisten 10 000 metriä oli odotetusti etiopialaisten, kenialaisten ja alankomaalaisen Sifan Hassanin välinen taisto.

Ensimmäiset kierrokset juostiin arvokisoille totuttuun rauhalliseen tahtiin kilpailijoiden hakiessa asemiaan. Toki myös Dohan lämmin ja kostea ilma vaikutti osaltaan juoksun vauhtiin.

Kärkiryhmä erottui kuitenkin melko nopeasti alun kyttäilyn jälkeen ja kuuden hengen kärkiporukka alkoi hahmottumaan. Ryhmässä oli mukana kolme kenialaista, kaksi etiopialaista sekä kärkiporukan hännillä viihtynyt Alankomaiden Hassan.

Reilut kaksi kierrosta ennen loppua Etiopian Letesenbet Gidey teki jo entisestään kovaan vauhtiin vauhdinlisäyksen ja sai kärkiporukan rikottua. Hassan ei kuitenkaan luovuttanut, vaan saavutti viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Gideyn. Kovasta loppukiristään tunnettu Hassan oli viimeisellä kierroksella omaa luokkaansa ja juoksi MM-kultaan ajalla 30:17.62. Aika on myös tämän kauden kärkitulos maailmassa, joten haastavista sääolosuhteista huolimatta kärkijoukko pystyi kovavauhtiseen juoksuun.

Gidey otti kilpailusta hopeamitalin ajalla 30:21.23 ja kolmanneksi tuli Kenian Agnes Jebet Tirop ajalla 30:25.20. Kenialaisten hyvää panosta täydensivät neljännellä ja viidennellä sijalla Rosemary Monica Wanjiru sekä Hellen Obiri.

Tulokset

- Otto Känkänen

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri