Andrei Hramov kukisti Henri Ansion Helsingin keskuspuiston poluilla

Henri Ansio (vas.) ja Andrei Hramov Helsinki City Trail -polkujuoksussa lauantaina. Kuva: Juha Saastamoinen/OneVision

Henri Ansio (vas.) ja Andrei Hramov Helsinki City Trail -polkujuoksussa lauantaina. Kuva: Juha Saastamoinen/OneVision

Ennakkosuosikit kestivät paineet Helsinki City Trail -polkujuoksussa lauantaina, kun sekä Andrei Hramov (Hiisirasti) että Maria Söderström (OK77) uusivat 24 kilometrin matkan voittonsa vuoden takaa.

Päivän jännittävin kaksintaistelu käytiin Hramovin ja kotimaisen polkujuoksutähden Henri Ansion välillä, kaksikon juostessa lähes koko matkan peräkanaa. Hramov kukisti vastustajansa lopulta vain 17 sekunnin erolla, jättäen miehen noin etusuoran verran taakseen.

Miesten kärjessä ei tavoiteltu reittiennätyksiä, vaan juostiin voitosta. Hramov jäi viime vuoden voittoajastaan yli seitsemän minuuttia. Venäläissuunnistaja peesasi Ansiota valtaosan matkasta, kunnes kiristi vauhtia 6 kilometriä ennen maalia.

Viime viikonloppuna juostusta Skotlannin Ring of Steall -vuorijuoksusta palautuva Ansio ei pystynyt vastaamaan Hramovin vauhdinnostoon.

– Jalat eivät vaan toimineet tänään, niin kuin olisin halunnut, mutta se oli jo ennakkoon tiedossa, Ansio kommentoi järjestäjien tiedotteessa.

Helsinki City Trail oli kuitenkin hyvä treeniä ensi viikon Vaarojen maratonia varten, missä Ansio tavoittelee Buff Trail Tourin voittoa. Kolmanneksi miesten kisassa juoksi Sajaniemen Sonnien Tuomas Tervo, jääden voittajasta 6 minuuttia 13 sekuntia.

HramovAndreiHCTMiskaKoivumäkiOneVision

Moninkertainen SM-mitalisti edelleen iskussa

Naisten päämatkalla kokemus oli valttia. Maria Söderström otti suvereenin voiton ja paransi viimevuotista voittoaikaansa kolmella minuutilla. Vuosien varrella niin kestävyysjuoksussa kuin triathlonissa arvokisamitaleja kahminut urheilija pysäytti kellot ajassa 2.01.53.

– [Kisa] Oli kyllä raskaampi kuin luulin, mutta loppujen lopuksi meni hyvin, kun paransin viime vuoden aikaa, Söderström analysoi juoksuaan maalissa.

Toiseksi tullut Jasmina Glad-Schreven (Say No to Doping!) jäi Söderströmistä 2 minuuutia ja 47 sekuntia. Kolmanneksi kirmasi Anna-Stiina Erkkilä ajalla 2.06.06.

SoderstromMariaHCTJSaastamoinenOneVisionMaria Söderström. Kuva: Juha Saastamoinen/OneVision

Hakala ja Detkov nopeimmat 14 kilometrillä

Naisten 14 kilometrillä voiton nappasi Maija Hakala (IF Solvalla Vargarna), joka kirkasti viime vuoden pronssimitalinsa kultaiseksi, vaikka aika (1.08.59) oli minuuttia hitaampi kuin edellisvuonna. Hakala kertoi juoksun tuntuneen vaikealta ja totesi vaatimattomasti suorituksen olleen siihen nähden "ihan ok".
Hakala keskittyy seuraavaksi lähestyvään hiihtokauteen.

Venäläissuunnistajat näyttivät osaamistaan myös miesten 14 kilometrillä. Miesten kisan nopein oli Hiisirastin Sergei Detkov. Tasan 57 minuutin voittoaika oli vain muutaman sekunnin hitaampi kuin viime vuoden voittajan. Toiseksi juoksi Buff Trail Touria alkukaudesta johtanut Jani Virta.

Pikamatkalla voiton veivät Julia Silvennoinen ja Ville Mäkelä.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri