Salazarille neljän vuoden toimintakielto

Kuvituskuva. Kuva: Deca Text & Bild

Kuvituskuva. Kuva: Deca Text & Bild

Muun muassa Mo Farahin ja Galen Ruppin valmentajana tunnetuksi tullut Alberto Salazar on saanut neljän vuoden toimintakiellon Yhdysvaltain antidopingtoimistolta USADA:lta.

USADA:n päätöksen mukaan Salazar on syyllistynyt lukuisin dopingrikkomuksiin. Hän on muun muassa toimittanut kiellettyjä aineita useille urheilijoille sekä yrittänyt peitellä dopingin käyttöä. Päätöksessä luetellut dopingrikkomukset eivät kuitenkaan ole kytköksissä Farahiin tai Ruppiin muuten kuin Salazarin nimen kautta.

USADA on tutkinut Salazarin toimia jo vuodesta 2015 lähtien. Päätöstä asiassa on odoteltu jo parin vuoden ajan, mutta se on lykkääntynyt erinäisistä syistä useamman kerran.

Salazar on julkaissut valmennustiiminsä Nike Oregon Projectin sivuilla tiedotteen, jossa hän on ilmaissut pettymyksensä USADA:n tuomioon.

- Olen aina seurannut tiukasti WADA:n sääntöjä. The Oregon Project ei ole koskaan eikä tule koskaan hyväksymään dopingia. Aion valittaa, jotta tämä pitkän prosessi saisi sellaisen päätöksen, jonka tiedän olevan totta. En aio kommentoida tapausta tässä vaiheessa enempää, kuului lausunto.

Salazar on valmentanut myös Sifan Hasania, joka voitti naisten 10 000 metriä Dohassa viikonloppuna.

-Juho-Veikko Hytönen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri