Chepkoech ratkaisi naisten estekisan ensimmäisellä kierroksella – Möller paransi Tanskan ennätystä viidellä sekunnilla

Kuva: Deca Text & Bild

Kuva: Deca Text & Bild

Yleisurheilun MM-kisojen maanantai-ilta tarjosi hyvää vauhtia muuallakin kuin miesten vitosella.

Maanantaina Dohassa ei juoksuradalla kyttäilty. Naisten esteissä Beatrice Chepkoech karkasi muulta ryhmältä ensimmäisen 200 metrin aikana. Seuraavat 2800 metriä kenialainen juoksi ylhäisessä yksinäisyydessään juosten maailmanmestariksi ajalla 8.57,84. Himmeämmät mitalit matkasivat Eurooppaan viitisen sekuntia voittajan takana. Toiseksi tuli Iso-Britannian Emma Coburn ja pronssille Saksan Gesa Krause.

Tanskan Anna Emilie Möller juoksi upeasti uuden maansa ennätyksen 9.13,46 ja sijoittui seitsemänneksi. Möller ei kilpakumppaneistaan välittänyt vaan pyrki pitämään oman tahdin, mikä tarkoitti välillä yksin juoksemista.

- Minulla oli hyvin tilaa ylittää esteet ilman, että joku häiritsi. Aina oli edessä joku, jota seurata. Se auttoi hieman. Tavoitteena oli vain olla antamatta muille liikaa etumatkaa.

- Valmistautuminen MM-kisoihin sujui hyvin, joten toivoin pystyväni tekemään oman ennätyksen tänään, Möller kertoi Tanskan TV2:lle maanantaina.

Moeller2AnnaE3000mejDecaKuva: Deca Text & Bild

Esteiden Suomen ennätys on Sandra Erikssonin vuonna 2014 juoksema 9.24,70.

Naisten 800 metrillä maailmanmestariksi juoksi Ugandan Halimah Nakaayi maansa ennätyksellä 1.58,04. Yhdysvaltalaiset Raevyn Rogers ja Ajee Wilson juoksivat hopealle ja pronssille.

Tiistaina Dohassa juostaan miesten 3000 metrin esteiden alkuerät. Mukana on Suomen Topi Raitanen. Myöhäisillassa käydään miesten 800 metrin finaali.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri