Edes ennätys ei vienyt Kuivistoa välieriin 1500 metrillä

Kuva: Deca Text & Bild

Kuva: Deca Text & Bild

Sara Kuiviston toive kolmesta juoksusta Dohan MM-kisoissa jäi 1500 metrin alkuerissä 0,66 sekunnin päähän. Sen verran jäi eroa välieräpaikkaan, vaikka Kuivisto juoksi ennätyksensä 4.08,85.

Viime vuonna juostu aiempi ennätys koheni Dohassa 0,11 sekuntia. Aika riitti kovavauhtisissa alkuerissä 25. sijaan.

– Oli vaikea juoksu. Tuntui ihan hirveältä. 800 metriin asti meni hyvin, mutta sen jälkeen rupesi olemaan vaikeaa. Oli väsynyt olo, mutta silti tuli ennätys, Kuivisto kertaili Yleisurheilu.fi-sivulla.

Kuiviston erässä mentiin selvästi kovempaa kuin kahdessa jälkimmäisessä erässä. Erän voitti matkan mestarisuosikki Hollannin Sifan Hassan ajalla 4.30,88. Hallitseva maailmanmestari Kenian Faith Kipeygon oli toinen ajalla 4.03,88.

Suoraan jatkopaikkaan, eli kuuden parhaan ryhmään erässä vaadittiin 4.04,42. Kuivisto oli erässä yhdestoista.

– Tavoitteena näissä kisoissa oli kolme juoksua, mutta tietysti ennätykseen täytyy olla tyytyväinen, Kuivisto tuumi.

Täysin tyytyväinen Kuivisto ei kuitenkaan ollut. 1500 metrin ennätys kertoi, että kunnon ajoitus on onnistunut, mutta päivän vire ei ollut paras mahdollinen.

– Uskon, että olen SE-kunnossa, mutta ihminen ei ole kone, Kuivisto tuumi.

Mäki ennätyksellään jatkoon

Kuivistolle Dohan MM-kilpailu oli päätös hyvälle kaudelle. Hän juoksi 800 metrillä ennätyksekseen 2.01,85, mutta päämatkallaan hän ei ollut MM-kisojen alkuerissä ihan parhaassa vireessä, koska tieto 800 metrille pääsystä tuli viime hetkessä ja siinä vaiheessa Kuivisto oli jo ehtinyt säätää kunnon viimeistelyn 1500 metrille.

– 800 metriä piti olla täällä päämatka, mutta nyt se oli välipala, Kuivisto sanoi.

Ensi vuonna 800 metriä pysyy Kuiviston päämatkana ja kauden mittaan arvokisoja saattaa kertyä joka kolme, sillä hallikausi ja MM-hallit kiinnostavat. Kesällä Kuivisto tavoittelee Tokion olympialaisiin ja Pariisin EM-kisoihin.

Tshekkiä kansainvälisissä kisoissa edustava Kristiina Mäki juoksi Dohassa Kuiviston erästä jatkoon ennätyksellään 4.06,61. Aiempi koheni kymmenyksen.

– Eilen vielä mietin lähdenkö ollenkaan mukaan. Oli niin huono olo ja nenä räkäinen. Sain apua joukkueen lääkäriltä ja päätin kuitenkin lähteä mukaan, kun viime viikolla tein niin hyvät treenit, Mäki totesi.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri