Peiponen ennätysvauhdissa maastojuoksun PM-katsastuksessa

Johanna Peiponen voitti PM-katsastuksen. Kuva: Deca Text & Bild

Johanna Peiponen voitti PM-katsastuksen. Kuva: Deca Text & Bild

Rovaniemen Lapin Johanna Peiponen voitti lumisateen keskellä juostun maastojuoksun PM-katsastuksen reittiennätysajalla Pajulahti-hallin maastossa Nastolassa. Miesten kilpailun vei Nivalan Urheilijoiden Miika Tenhunen.

Vahvaan syyskuntoon päässyt Peiponen rikkoi naisten 6,5 kilometrin kilpailussa Camilla Richardssonin reittiennätyksen noin puolellatoista minuutilla.

– Syksyn harjoittelu on mennyt hyvin. Olen pystynyt harjoittelemaan samalla tavalla kuin ennen kautta 2016, Peiponen viittasi kauteen, jolla hän juoksi tukun ennätyksiään kuten 10 000 metriä 31.42,9.

Pajulahti Cross Country Carnival -tapahtuman yhteydessä järjestetyn PM-katsastuksen Peiponen voitti minuutin ja 46 sekunnin erolla ennen Karhulan Katajaisten Oona Kettusta.

– Juoksin oman, rennon juoksun. Seuraavaksi tähtään PM-maastoihin, mutta haluan juosta myös EM-maastoissa, jos tulen sinne valituksi, Peiponen sanoi.

PM-maastot juostaan Vierumäellä 10. marraskuuta ja EM-maastot joulukuussa Lissabonissa.

Kettunen: Hiihto ykkönen, juoksu kiinnostaa

Maastohiihtokauteen valmistautuva Kettunen sanoi, ettei paluu juoksun pariin ei ole poissuljettu, vaikka päätähtäin on talven hiihdoissa, joissa toiveena on päästä lähelle kansallista kärkitasoa.

– Kun katsoin kisakalenteria, en voinut vastustaa kiusausta tämän kisan suhteen. Olen innolla lähdössä Pohjoismaisiin maastoihin, Kettunen sanoi.

– Viime talvi meni sairastelukierteessä, mutta touko-kesäkuussa sain harjoituksiin tehoa. Myös sen jälkeen kaikki on mennyt hyvin.

Tenhunen kukisti Järvenpään

Miesten 10 kilometrin PM-katsastuskilpailussa nopein oli Nivalan Urheilijoiden Miika Tenhunen. Hän paransi viimevuotista aikaansa yhdeksällä sekunnilla. Mäkinen reitti taittui ajassa 31.15.

Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää oli toinen hävittyään voittajalle kaksi sekuntia. – Jarkko lähti aika reippaasti, mutta tiesin sen etukäteen. Oma juoksu tuntui hyvältä, ja hyvän kirin sain aikaiseksi. Oma aikakin parani viime vuodesta, vaikka keli oli huonompi, Tenhunen sanoi.

Järvenpää oli tyytyväinen vauhtiinsa.

– Kesällä oli vaikeuksia, mutta nyt olen treenannut kuukauden paremmin. Oma aika meni nyt aika lähelle viime vuotista, mutta kirivaihdetta ei nyt ollut, Järvenpää kertaili.

Tulokset

vj talvimainos banneri

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri