Blomqvistille pronssia PM-maastoista

Nathalie Blomqvist nappasi pronssia PM-maastoista. Kuva: Jarno Maimonen / Kestävyysurheilu.fi

Nathalie Blomqvist nappasi pronssia PM-maastoista. Kuva: Jarno Maimonen / Kestävyysurheilu.fi

Nathalie Blomqvist ja Johanna Peiponen pitävät lupaavaa vauhtia maastojuoksun PM-kisoissa Vierumäellä. Blomqvist veti 19-vuotiaiden 4,5 kilometriä koko matkan ja taipui lopussa kolmanneksi kuusi sekuntia Norja Ingeborg Östgårdille jääneenä.

Peiponenkin kävi kärkipaikalla naisten 7,5 kilometrillä. Maaliin hän tuli neljäntenä 19 sekuntia Tanskan Anna Emilie Möllerille jääneenä.

Miesten 9 kilometrin kilpailun suomalaisonnistujat olivat seitsemänneksi juossut Antti Ihamäki, ja 19-vuotiaiden sarjan 6 kilometrin mittelössä viidenneksi sijoittunut Mika Kotiranta.

EM-maastot Blomqvistin ajatuksissa

Blomqvist teki 19-vuotiaiden naisten kilpailussa vetojuhdan tehtävät.

– Olisin halunnut vähän apua muilta. Tein sen muille helpoksi, kun vedin koko matkan, Blomqvist viittasi kisan loppuratkaisuun, jossa Norjan Ingeborg Östgård ja Andrea Engesäth tulivat ohi.

Blomqvistin toiveissa on jatkaa syksyn maastojuoksuja joulukuussa EM-maastoissa. Hän harmitteli, ettei löytänyt Vierumäelle parasta virettä.

– Olin vähän väsynyt olo. Hiljattain oli sellainen olo, että tulen kipeäksi ja siksi alla oli vain yksi kova treeni. Piikareissakin olisi saanut olla vähän pidemmät piikit. Jalka lipsui tuossa lopun mäessä, Blomqvist sanoi.

Suomi otti pronssimitalin myös 19-vuotiaiden joukkuekilpailusta. Blomqvistin ohella joukkueessa juoksivat 10:nneksi sijoittunut Heljä-Viivi Unkila ja 13. juossut Janette Vänttinen. Unkila jäi kärjestä minuutin ja Vänttinen 1.03 minuuttia.

Peiponen: Lähden EM-maastoihin, jos valitaan

pm maastot naiset jmEM-maastot kiinnostavat Johanna Peiposta. Kuva: Jano Maimonen / Kestävyysurheilu.fi

Peiponen totesi juoksun jälkeen, että lähtee EM-maastoihin, jos tulee valituksi. Naisten kilpailun neljäs sija oli häneltä hyvää jatkoa parin viikon takaisten PM-katsasten ylivoimaiselle voitolle.

– Tiesin, että nuo kolme ovat minua nopeampia, joten neljäs sija oli aika realistinen tässä kilpailussa, Peiponen sanoi.

Juoksun voitti suosikkina matkaan lähtenyt tanskalainen 22-vuotiaiden estejuoksun EE:n haltija Anna Emilie Möller. Ruotsin Sara Christiansson hävisi mestaruuden viidellä sekunnilla. Kolmas Norjan Maria Sagnes Wågan 13 sekuntia kärjestä.

– Hyvä juoksu, kovempaa en päässyt. Rata oli aika nopea, eikä ollut mäkiä sillä lailla kuin pohjoisen maastojuoksukisoissa, Peiponen tuumi,

– Syksyn treenit ovat menneet hyvin. Olen pysynyt terveenä ja olemme satsanneet lihaskuntoon.

Muista suomalaisista Katariina Skräddar oli yhdeksäs puolitoista minuuttia kärjestä ja Oona Kettunen 13:s kaksi minuuttia kärjestä.

– Alussa tuntui aika hirveältä, kun jäin muista, mutta tiesin, että pääsen lopussa noista muutamista juoksijoista ohi, matka on sen verran pitkä, loppumatkasta asemiaan hyvin parantanut Skräddar sanoi.

– Tämän hetken kunnon mukainen suoritus, tuumi hiihtokauteen valmistautuva Kettunen.

Naisten joukkuekilpailussa Suomi oli neljäs kolmen pisteen päässä pronssista. Voiton vei Norja.

Ihamäki: Meni paremmin kuin ajattelin

pm maastot miehet jmTiukkaa otatusta miesten kilpailussa. Kuva: Jarno Maimonen / Kestävyysurheilu.fi

Miesten kilpailussa Ihamäki oli paras suomalainen, joka yllätti juoksijan. Hän jäi kisan voittajalle, Ruotsin David Nilssonille 33 sekuntia.

– Se meni kuin elokuvissa. Paras suomalainen ja tuollainen sijoitus. Se on paljon paremmin mitä etukäteen ajattelin, Ihamäki tuumi.

Ensi kesänä 10 000 metrillä reilusti alle puolen tunnin aikaa tavoittelevan juoksijan syksyn harjoittelu on sujunut ongelmitta, ja se näkyi Vierumäen nopealla 9,1 kilometrin reitillä, jonka hän taittoi ajassa 27.40.

– Syksyn ovat treenit ovat menneet hyvin, vaikka kirimisen varaa sinäkin on, Jyväskylässä liikuntabiologiaa opiskeleva juoksija sanoi.

Muista suomalaisista Jaakko Piesanen oli yhdestoista 50 sekuntia kärjestä, Miika Tenhunen 16:s (–1.06 kärjestä), Jarkko Järvenpää 17:s (–1.09) ja Eero Saleva 19:s (–1.19).

– Vedettiin tiistaina Jarkko Järvenpään kanssa yhteinen treeni. Sen jälkeen tuli kurkku kipeäksi. Olen vetänyt sinkkiä enemmän kuin laki sallii, mutta maksimivauhdissa lima nousu kurkkuun ja tuntui, että happi loppuu, Piesanen harmitteli.

Pajulahden PM-katsastuksen voittanut Tenhunen ei löytänyt Vierumäen kisaan samaa virettä.

– Juoksu oli vaikean tuntuista. Syytä siihen en tiedä, Tenhunen sanoi.

Miesten joukkuekilpailussa Suomi oli neljäs ja hävisi pronssin pisteellä. Voiton vei Ruotsi.

Kotiranta: Se oli mukava reissu

pm maastot kotiranta jmMika Kotiranta oli paras suomalainen nuorissa miehissä. Kuva: Jarno Maimonen / Kestävyysurheilu.fi

Miesten 19-vuotiaiden sarjassa mestaruuden uusi Norjan Håkon Stavik. Hyvän juoksun tehnyt Mika Kotiranta oli viides jäätyään kolme sekuntia pronssimitalista.

– Se oli mukava reissu. Päivän kunto oli hyvä, kun pysyin noin hyvin kärjen kyydissä lähes koko matkan. Tuossa lopussa ei vauhti ihan riittänyt mitaliin, Kotiranta kertaili.

Muista suomalaisista Leevi Keronen oli yhdestoista 48 sekuntia kärjestä ja Oskari Kangasniemi 13:s minuutin ja 13 sekuntia kärjestä.

– Pajulahden katsastuksissa tuntui hyvältä ja odotin sen perusteella parempaa, Keronen tuumi.

Joukkuekilpailussa Suomi oli neljäs ja jäi kolme pistettä pronssista. Voiton vei Norja.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri