Suomi Lissabonin EM-maastojuoksuihin yhdeksän urheilijan voimin

Johanna Peiponen PM-maastoissa Vierumäellä. Kuva: Deca Text & Bild

Johanna Peiponen PM-maastoissa Vierumäellä. Kuva: Deca Text & Bild

Suomi osallistuu yhdeksän juoksijan joukkueella 8. joulukuuta Lissabonissa Portugalissa kilpailtaviin maastojuoksun EM-kisoihin.

Naisten sarjassa Suomen edustaja on Johanna Peiponen ja miesten 22-vuotiaiden sarjassa juoksee Antti Ihamäki.

– Peiponen oli neljäs ja paras suomalainen hiljattain Vierumäen PM-maastoissa ja hyvässä nousukunnossa. Hän on juossut EM-maastoissa kahdesti ja ollut parhaimmillaan kymmenes, Suomen EM-joukkueen valmentaja Rami Virlander sanoo SUL:n tiedotteessa.

– Ihamäki oli Vierumäen PM-maastoissa miesten sarjan paras suomalainen ja on taas hyvässä kunnossa vähän vaikeampien kausien jälkeen.

Peiposen ja Ihamäen ohella EM-maastoissa juoksevat täydet joukkueet 19-vuotiaiden miesten ja naisten sarjoissa. Miesten joukkueessa juoksevat Mika Kotiranta, Leevi Karonen ja Oskari Kangasniemi. Naisten joukkueen muodostavat Nathalie Blomqvist, Heljä-Viivi Unkila, Janette Vänttinen ja Pinja Kotinurmi.

Joukkuekilpailussa tulokseen lasketaan kolmen parhaan juoksijan sijoitus.

Suomen joukkue maastojuoksun EM-kisoissa Portugalin Lissabonissa 8. joulukuuta:

Naiset: Johanna Peiponen Rovaniemen Lappi.

19-vuotiaat: Nathalie Blomqvist IK Falken, Heljä-Viivi Unkila Turun Urheiluliitto, Janette Vänttinen Porvoon Urheilijat, Pinja Kotinurmi Lahden Ahkera.

Miehet

22-vuotiaat: Antti Ihamäki Alajärven Ankkurit.

19-vuotiaat: Mika Kotiranta Joensuun Kataja, Leevi Keronen Lempäälän Kisa Yleisurheilu, Oskari Kangasniemi Ikaalisten Urheilijat.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri