Kiekara juoksi voittoon San Sebastianin puolimaratonilla

Annemari Kiekara. Arkistokuva: Deca Text & Bild

Annemari Kiekara. Arkistokuva: Deca Text & Bild

Annemari Kiekara voitti San Sebastianin puolimaratonin Espanjassa sunnuntaina ajalla 1.15.55. Sitä paremmin on tänä vuonna suomalaisista juossut vain Anne-Mari Hyryläinen. Pitkällä urallaan Kiekara, 42, on itse juossut paremmin viimeksi kymmenen vuotta sitten. Oma ennätys on 1.09.58.

– Se meni aika tasaista vauhtia. 7-8 kilometriin menin aika yksin, sitten siihen tuli hyvä miesporukka, jonka kanssa juostiin aika tasaisesti, Kiekara kertaili Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Kiekara juoksi kesän ja syksyn aikana useamman puolimaratonin ja viimeksi viisi viikkoa sitten Lissabonissa maratonin, joka taittui ajassa 2.51.26. Se oli Kiekaralle pettymys, mutta San Sebastianin juoksu nosti toiveita mahdollisuudesta tavoitella paikkaa ensi kesän Pariisin EM-kisojen puolimaratonille.

– Tulosrajaa EM-kisoihin ei ole vielä näkynyt, mutta Amsterdamin EM-kisoissa 2014 se oli 1.15.00. Sen varmaan pystyy juoksemaan, jos terveenä pysyy, ja se on minulle se tärkein asia, Kiekara sanoo.

Loppusyksyn kilpailusuunnitelmiaan Kiekara ei ole lyönyt lukkoon, mutta tammikuussa hän juoksee puolimaratonin Dubaissa.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri