Blomqvist ja Kotiranta EM-maastojen parhaat suomalaiset

Nathalie Blomqvist 25:s EM-maastoissa Lissabonissa. Kuva: Deca Text & Bild

Nathalie Blomqvist 25:s EM-maastoissa Lissabonissa. Kuva: Deca Text & Bild

Nathalie Blomqvist oli parhaana suomalaisena 25:s maastojuoksun EM-kisojen naisten 19-vuotiaiden 4,2 kilometrillä. Juoksun voitti mestaruutta puolustanut Italian Nadia Battocletti, jolle Blomqvist jäi minuutin ja kuusi sekuntia.

Lissabonin Bella Vista -puiston kapealla, mutkaisella ja mäkisellä radalla Blomqvist pysyi rohkealla juoksulla hyvän matkaa kärkikymmenikössä, mutta juoksun lopussa raskas reitti vaati veronsa.

– Reitin alussa nuo lyhyemmät kierrokset tuntuivat ihan hyvältä, mutta kun mentiin pidemmälle lenkille, alkoi jaloissa tuntua raskaalta, Blomqvist kertaili Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Kesällä 19-vuotiaiden EM-kisojen 3000 metrillä neljänneksi juossut Blomqvist kilpaili nyt syksyisen maastojuoksukauden ensimmäistä kertaa urallaan. EM-maastojen vaativalla reitillä niukka maastokisakokemus näkyi.

– Tuntui, ettei juoksuaskel ollut hyvä missään vaiheessa. Ei päässyt rullaamaan, kun koko ajan piti mennä ylös tai alas tai kääntyä johonkin suuntaan, Blomqvist totesi.

Muista suomalaisista Pinja Kotinurmi oli 47:s 1.31 minuuttia kärjestä, Janette Vänttinen 57:s (1.40 kärjestä) ja Heljä-Viivi Unkila 82:s (–2.22). Joukkuekilpailussa Suomi oli yhdeksäs.

Kotirannalla nousujohteinen juoksu

Mika Kotiranta oli nousujohteisella juoksulla paras suomalainen 19-vuotiaiden miesten 6,2 kilometrillä. Hän oli 33:s jäätyään minuutin ja 18 sekuntia neljänteen perättäiseen mestaruuteen juosseeseen Norjan Jakob Ingebrigtseniin.

– Tällä radalla alkuvauhdin piti olla reipas. Se ehkä vähän kostautui noilla välikierroksilla. Loppu tuli hyvin. Kaikkiaan hyvä juoksun varsinkin loppukesän kisoihin verrattuna, Kotiranta sanoi.

Muista suomalaisista Leevi Keronen oli kilpailussa 64:s (1.54 kärjestä) ja Oskari Kangasniemi 77:s (–2.06).

Antti Ihamäki oli 22-vuotiaiden 8,2 kilometrin kilpailussa sijalla 62. Hän jäi kaksi minuuttia ja 25 sekuntia kisan ylivoimaiselle voittajalle Jimmy Greissierille. Ranskalaisjuoksija vei mestaruuden jo kolmatta kertaa perättäin.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri