Raitanen nimettiin virallisesti Tokion olympiajoukkueeseen

Topi raitanen nähdään Tokion olympialaisissa. Kuva: Deca Text & Bild

Topi raitanen nähdään Tokion olympialaisissa. Kuva: Deca Text & Bild

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on nimennyt ensimmäiset urheilijat Tokion olympiajoukkueeseen. Ensimmäisessä valinnassa joukkueeseen nimettiin Lotta Henttala, Matti Mattsson, Satu Mäkelä-Nummela, Veli-Matti ”Aku” Partanen, Tuuli Petäjä-Sirén, Topi Raitanen ja Kaarle Tapper.

Olympialaisiin ensimmäistä kertaa matkaavalle Raitaselle valinta kisajoukkueeseen oli pitkäaikaisen tavoitteen ja unelman täyttymys.

– Valinta kisoihin on hieno saavutus ja se on ollut pienestä pojasta minun unelmani. Se on merkki siitä, että olen tehnyt oikeita asioita ja mennyt urallani eteenpäin. Vielä 2016 päälajini oli suunnistus ja sen jälkeen olemme tehneet valmentajani Janne Ukonmaanahon sekä managerini Erkki Alajan kanssa pitkäjänteisesti töitä sen eteen, että olen mukana yleisurheilijana Tokion olympialaisissa, kertoo Raitanen Olympiakomiten sivuilla.

– Valmistautuminen on jo hyvässä vauhdissa. Leirivuorokausia tulee vuoristossa noin 90 ennen olympialaisia. Talvella Etelä-Afrikassa, keväällä Yhdysvalloissa ja kesällä Sveitsin Alpeilla. Pyrimme viemään vuosi vuodelta perustasoani eteenpäin ja saamaan sitä kautta saamaan tasaista tuloskehitystä. Tulossa on mielenkiintoinen vuosi, Raitanen kommentoi.

Raitanen rikkoi Tokion tulostajan viime kesäkuussa, kun hän juoksi Turussa ajan 8.21,47. Partasen rajatulos syntyi maaliskuussa Slovakiassa, kun hän käveli 3.46,54.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri