Arttu Vattulainen juoksi kympin tiejuoksuennätyksensä Pariisissa

Kuva: Deca Text & Bild

Kuva: Deca Text & Bild

Joensuun Katajan Arttu Vattulainen juoksi 10 kilometrin tiejuoksun ennätyksensä 29.21 Pariisin esikaupunkialueella Houilles´ssa käydyssä perinteikkäässä katujuoksussa.

Vattulaisen aika on paras suomalaisen juoksema 10 kilometrin tiejuoksuaika kuuteen vuoteen ja riitti Houillesissa 32. sijaan. Kilpailun voitti Kenian Daniel Simiu Ebenyo ennätyksellään 27.12.

– Tämä juoksu oli signaali siitä, että olen tehnyt oikeita asioita ja prosessi etenee hyvään suuntaan, Vattulainen sanoi SUL:n tiedotteessa.

Hänen aiempi 10 kilometrin tiejuoksuennätyksensä oli kaksi vuotta sitten syntynyt 30.09.

Keväällä iskeneen pahan ylirasitustilan takia Vattulainen ei kilpaillut viime kesänä. Ongelma on nyt selätetty ja harjoittelu ensi kesän Parıisin EM-kilpailujen 10000 metrille on hyvässä vauhdissa.

– Pari viime kuukautta olen pystynyt treenaamaan suurin piirtein normaalitasolla. Totta kai, paljon on hommia vielä edessä, mutta ihan aikataulussa kaikki etenee ensi kautta ajattelen, Vattulainen sanoo.

– Olen juossut sellaisia 160 harjoituskilometrin viikkoja. Täällä oma tavoite oli juosta alle puolen tunnin, joten kisa meni yläkanttiin. Olen tosi tyytyväinen, Vattulainen sanoi.

Kilpailu juostiin reilun 3 kilometrin lenkkeinä viiden asteen lämpötilassa.

– Kuten tuloksista näkee, kärki meni tosi kovaa heti alusta alkaen. Itse yritin pitää maltin mielessä, etten juoksisi jalkoja alta. Koko matkan oli hyvin selkiä edessä, Vattulainen kertoi.

Pariisista Vattulaisen matka jatkuu vuoristoleirille Etelä-Afrikan Dullstroomiin.

– Sellainen neljä viikkoa olisi tarkoitus leireillä siellä. Sen jälkeen on suunnitelmissa juosta hallikaudella pari starttia, Vattulainen sanoo.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri