Viikonlopun Himos Winter Trailille tulossa yli 700 polkujuoksijaa

Kuva: Jani Sompi

Kuva: Jani Sompi

Talvipolkujuoksu jatkaa kasvuaan Himoksella.

Pari vuotta sitten Jämsässä syntynyt Himos Winter Trail on kasvattanut koko ajan suosiotaan, sillä Jämsän Retki-Veikkojen perjantai-iltana 17.1 ja lauantaina 18.1 Himoksella kolmannen kerran järjestämä Himos Winter Trail kokoaa yhteen yli 700 polkujuoksijaa.

Tapahtumajohtaja Juha Taini kertoi, että ensimmäisenä vuonna talvipoluille uskalsi 172 ja toisena vuonna 352 osallistujaa.

- Tänä vuonna jouduimme lumipolkujen laadun varmistamiseksi rajoittamaan osanoton 600 paikkaan. Kun ne varattiin hetkessä loppuun ja lumi lähes suli, avasimme yli 100 paikkaa lisää, Taini kertoo järjestäjien tiedotteessa.

Himos6Wintertrail192JaniSompiKuva: Jani Sompi

Himos Winter Trail tarjoilee osallistujille niin päivällä kuin yölläkin mutkaisia ja vaihtelevia talvipolkuja vanhoissa metsissä ja vuoristomaisemissa.

Ulkotulien värittämän yöpolkujuoksun tarjoama eksotiikka on tuonut tapahtumaan osallistujia myös Virosta, Venäjältä, Ruotsista ja Unkarista.

- Tiedusteluja on tullut aina Japanista saakka, sillä japanilaisia kiinnostaa erityisesti talvisen luonnon kauneus ja yöpolkujuoksun tunnelmallisuus.

Himos3Wintertrail192JaniSompiKuva: Jani Sompi

Himos Winter Trail -viikonlopun ykkösnimi on ilman muuta Buff Trail Tour -tähti Susanna Ylinen Jyväskylästä. Hän on mukana sekä perjantai-illan 13 että lauantaipäivän 25 kilometrillä ja ehtii vielä lauantaiaamuna avata polkujuoksuväelle harjoitteluaan ja kilpailuihin valmistautumistaan.

- Susanna tuntee myös Himoksen polut, sillä hän voitti viime vuonna naisten 25 kilometriä niin talvella kuin kesälläkin, muistutti Juha Taini.

Yöpoluilla Yliselle kovimman vastuksen tarjoavat suunnistajat Aino Ojanen ja Tuija Kuusela, kun taas päivällä Ylistä kirittää suunnistuksen 8-kertainen MM-mitalisti Merja Rantanen.

HimosWintertrail19JaniSompiJuho Ylinen (kuvassa edessä) on lauantain 25 kilometrin matkan ennakkosuosikki. Kuva: Jani Sompi

Miesten sarjojen jännittävin otatus tapahtuu yön 13 kilometrillä, kun suunnistaja-juoksija Ari-Pekka Lassila, maajoukkuesuunnistaja Otto Simosas ja polkujuoksija Juuso Hakala ottavat mittaa toisistaan.

Myös yöpolkujuoksun spesialisti Jani Virta saapuu hämmentämään kärkisoppaa. Henri Ansiota pari vuotta sitten lujilla pitänyt suunnistaja Juho Ylinen on päivällä 25 kilometrin suosikki.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri