Kestävyysjuoksijoiden leiri Etelä-Afrikassa sujunut onnistuneesti

Topi Raitanen Etelä-Afrikassa viime talvena. Kuva: Deca Text & Bild

Topi Raitanen Etelä-Afrikassa viime talvena. Kuva: Deca Text & Bild

Suomen kärkeen kuuluvat kestävyysjuoksijat harjoittelevat paraikaa Etelä-Afrikan Dullstroomissa parin kilometrin korkeudessa merenpinnasta.
Valmistautuminen kohti EM- ja olympiakautta on sujunut hyvin.

– Aurinko paistaa ja juoksu paranee, Topi Raitanen kiteyttää Yleisurheilu.fi:n haastattelussa.

Leiri alkoi joulukuun lopulla. Paikalla on niin kotimaisten juoksijoiden kärkinimiä kuten Arttu Vattulainen, Joonas Rinne, Eero Saleva, Miika Tenhunen, Camilla Richardsson ja Janica Rauma kuin mm. Ruotsin Kalle Berglund.

Joulukuun alussa nielurisaleikkauksessa käynyt Raitanen totutteli harjoitteluun nousujohteisesti pari ensimmäistä viikkoa ja nyt harjoitusvauhdit ovat tavallisella tasolla. Hallikaudella ohjelmassa on vain yksi kilpailu: SM-hallit.

– Jatkan helmikuussa perusharjoittelua Suomessa, enkä panosta nyt samalla tavalla talven kilpailukauteen kuin viime vuonna, Raitanen sanoo.

Vattulainen suunnisti Etelä-Afrikkaan joulukuun lopussa juostuaan Pariisin esikaupunkialueella Houilles´ssa 10 kilometrin tiejuoksun enätyksensä 29.23. Viime kauden ylirasitusvaivat on selätetty ja juoksu kulkee.

– Oma leiri on mennyt aika lailla suunnitelmien mukaan. Pariisin kisan ja sitä seuranneen matkustamisen jälkeen otin sopeutumisen korkeaan ilmanalaan rauhassa, ja pääsin siten treeneissä hyvään vauhtiin, Vattulainen sanoo.

Camilla Richardssonin tunnelmat Dullstroomin leirillä ovat tyystin toiset kuin vuosi sitten. Silloin hän palasi normiharjoitteluun pariin edelliskesän nilkkavamman jälkeen.

– Nyt olen pystynyt juoksemaan parempia treenejä kuin kaksi vuotta sitten, jolloin olin todella hyvässä kunnossa, Richardsson vertailee.

Myös Joonas Rinteen harjoitukset ovat sujuneet suunnitellusti.

– Tavoitteena on juosta 1500 metriä hallissa alle 3.45:n. Se oli tavoitteena jo viime hallikaudella, mutta se kausi oli haasteellinen sairastelun takia. 800 metrillä tavoite olisi päästä sinne 1.50:n tienoille, Rinne miettii.

Lisää Raitasen, Vattulaisen, Richardssonin ja Rinteen mietteitä voi käydä lukemassa osoitteesta Yleisurheilu.fi

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri