Richardsson, Peiponen, Vattulainen ja Saleva Suomen juoksijat 3000 metrillä hallimaaottelussa

Camilla Richardsson juoksee hallimaaottelussa sunnuntaina. Kuva: Deca Text & Bild

Camilla Richardsson juoksee hallimaaottelussa sunnuntaina. Kuva: Deca Text & Bild

Seiväshyppääjä Wilma Murto, pikajuoksijat Lotta Kemppinen ja Samuel Purola, aituri Matilda Bogdanoff, kolmiloikkaaja Simo Lipsanen ja kestävyysjuoksija Camilla Richardsson ovat Suomen joukkueen kärkikaartia yleisurheilun pohjoismaisessa hallimaaottelussa Helsingin Liikuntamyllyssä tulevana sunnuntaina.

Vuosi sitten Norjassa käydyssä hallimaaottelussa suomalaiset saavuttivat neljä lajivoittoa. Suomen naiset sijoittuivat toiseksi ja miehet neljänsiksi. Ruotsi voitti molemmat maaottelut. Suomen ja Ruotsin lisäksi hallimaaottelussa on joukkue Norjasta sekä yhdistetty Tanskan ja Islannin joukkue.

Camilla Richardsson juoksee sunnuntaina 3000 metriä. Samalla matkalla juoksevat myös Johanna Peiponen sekä miehissä Arttu Vattulainen ja Eero Saleva. 1500 metrillä Suomea edustavat Nathalie Blomqvist, Veera Mensonen, Joonas Rinne ja Tuomo Salonen. 800 metrillä mukana ovat Viola Westling, Heini Ikonen, Eelis Uitto ja Niko Viljola.

Helsingin maaottelussa Suomen joukkueesta puuttuu joitakin yleisurheilun kotimaisia kärkinimiä.

– Osa urheilijoista kuten aiturit Nooralotta Neziri, Annimari Korte, Reetta Hurske ja Elmo Lakka kilpailevat tällä viikolla Keski-Euroopassa. Osalla urheilijoista taas hallikausi jää olympia- ja EM-kesään tähtäävän harjoittelun takia joko kokonaan tai osin väliin, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola tiedotteessa.

– Kotikentällä käytävään maaotteluun lähdetään luonnollisesti hakemaan parasta mahdollista tulosta. Tiedän, että nyt joukkueessa olevat urheilijat ovat äärettömän motivoituneita ja hallikauden tähänastiset tulokset indikoivat ennätystason tuloksia useassa lajissa. Tänä vuonna taistellaan jopa maaotteluvoitosta.

Suomen joukkue kokonaisuudessaan

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri