Ruotsi hallimaaottelun tilastosuosikki - Camilla Richardsson juoksee Maja Almia vastaan 3000 metrillä

Camilla Richardsson juoksee hallimaaottelussa sunnuntaina. Kuva: Deca Text & Bild

Camilla Richardsson juoksee hallimaaottelussa sunnuntaina. Kuva: Deca Text & Bild

Yleisurheilun pohjoismainen hallimaaottelu käydään viikonloppuna Helsingin Liikuntamyllyssä.

Maaottelussa toisiaan vastaan kamppailevat Suomi, Ruotsi, Norja sekä Tanskan ja Islannin yhdistelmäjoukkue. Joukkueet saavat asettaa kullekin matkalle kaksi edustajaa, joten lajeissa on kahdeksan kilpailijaa.

Richardsson vastaan Alm 3000 metrillä

Naisten 3000 metrillä Suomea edustavat Camilla Richardsson ja Johanna Peiponen. He saavat vastaansa muun muassa tanskalaisen Maja Almin, jonka ensi kauden päätavoitteet ovat suunnistuksen MM-kilpailut omassa kotimaassa sekä Tokion olympialaiset.

Pitkältä leiriltä Keniassa ollut Alm on juossut 3000 metriä aikaan 9.11,65 vuonna 2018. Richardssonin paras noteeraus on viime vuodelta 9.13,44.

Rinne tilastoykkönen 1500 metrillä

Miesten 3000 metrillä Hlynur Andersson (DEN/ISL) ja Simon Sundström ovat alittaneet kahdeksan minuutin rajan. Sundströmin noteeraus on viikonlopulta Ruotsista. Arttu Vattulaisen paras noteeraus hallissa on 8.06,77 vuodelta 2018. Toinen suomalainen kilpailussa on Eero Saleva.

Miesten 1500 metrillä Joonas Rinteellä on juoksijajoukon kauden paras noteeraus Ranskan keskiviikkoisen kilpailun ansiosta.

Suomi voi onnistuessaan haastaa Ruotsin

Vuosi sitten Norjassa Oslon kupeessa käydyssä maaottelussa Suomen naisten joukkue oli toinen ja miesten joukkue neljäs.

– Tämän talven tilastojen valossa asetelma on selkeä: Ruotsi on suosikki ja Suomi sen ykköshaastaja, mutta hallikausi on vasta alussa, muistuttaa Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola Yleisurheilu.fi -sivuston artikkelissa.

– Suomen joukkueessa suurin osa urheilijoista on kilpaillut vasta muutaman kisan ja tilastovertailuun nähden tiedossamme on paljon nousuodotusta. Näin on tietysti myös muilla joukkueilla. Mutta jos kenttälajien asemat kyetään säilyttämään ja kiertävällä radalla saadaan pisteisiin jonkin verran plussaa, voi jopa maaottelun voittokamppailusta tulla tiukka vääntö, sekä miehissä että etenkin naisten ottelussa.

Tilastojen valossa Ruotsi kokoaa miesten ottelussa 144,5 pistettä, Suomi 112,5, Norja 102 ja Tanskan ja Islannin yhteinen joukkue 85. Naisten ottelussa tilasto-ottelun pisteet ovat Ruotsi 132,5, Suomi 116 ja Tanskan ja Islannin joukkue 103,5 ja Norja 92.

Maaottelupisteitä jaetaan yksilölajeissa sijoituksittain 9, 7, 6, 5,4,3,2,1 ja viesteissä 9, 6, 3, 1.

Kaikki maaottelun osallistujat ja heidän tilastoaikansa on katsottavissa Yleisurheilu.fi -sivulta.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri