Mikkonen ja Blomqvist 1500 metrin hallimestarit – Partanen ja Kivimäki kävelivät SM-kultaa

Samu Mikkonen voitti 1500 metriä Tampereella. Arkistokuva. Kuva: Deca Text&Bild

Samu Mikkonen voitti 1500 metriä Tampereella. Arkistokuva. Kuva: Deca Text&Bild

Yleisurheilun SM-hallien avauspäivän ohjelmassa oli muun muassa 1500 metrin juoksut sekä kävelyt.

Miesten 1500 metrillä Jukka Keskisalon valmentama Joensuun Katajan Samu Mikkonen oli valmis, kun ennakkosuosikin Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinteen pitkä kiri alkoi. Mikkonen pysyi kannassa ja nousi lopussa mestariksi ajoin 3.53,53 - 3.53,56.

– Aika tuttu vastus oli. Joonaksella juoksun loppu on aika julma, mutta pysyin mukana ja odotin tilasuutta vastata kiriin, Mikkonen kertoi Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

Mikkosen mukaan mestaruuden taustalla on hyvin sujunut syksyn harjoittelu.

– Aika perinpohjaisesti on Jukan kanssa lähdetty kuntoa rakentamaan ja tosi hyvin on mennyt, Mikkonen sanoi.

Blomqvist ylivoimainen

Pedersören Falkenin Nathalie Blomqvist oli täysin omaa luokkaansa naisten 1500 metrillä. Hän johti kilpailua ylivoimaisesti alusta loppuun ja voitti ajalla 4.23,13.

– En ehkä lähde 800 metrillä sunnuntaina vetämään samalla lailla. Jospa joku muu vetäjä löytyisi. Huomasin, etten pystynyt juoksemaan samalla tavalla kuin maaottelussa Hanna Hermanssonin kanssa, Blomqvist sanoi.

Blomqvist juoksi maaottelussa 200 metrin radalla 19-vuotiaiden halliennätyksen ja kauden kotimaisen kärkiajan 4.19,77.

Lahden Ahkeran 16-vuotias lahjakkuus Ilona Mononen oli Tampereella toinen ajalla 4.29,13 ja Pyhtään Yrityksen Kaisa Tyni kolmas ajalla 4.29,56.

Kivimäki käveli naisten 3000 metrin voittoon

Lapuan Virkiän Anniina Kivimäki voitti 3000 metrin kävelyn ennätyksellään 13.10,85. Tulos on myös talven kotimainen kärkiaika. Kivimäen halliennätys ennen Tampereen kilpailua oli 13.55,36.

– Tammi-helmikuussa harjoittelussa on ollut nopeuspainotus. Osasin odottaa, että 3000 metriä kulkee, mutta en odottanut noin hyvää aikaa, Kivimäki sanoi Yleisurheilu.fi-sivustolla.

Roimasti ennätystään paransi myös toiseksi ajalla 13.23,59 kävellyt Lappeenrannan Urheilu-Miesten Elisa Neuvonen. Hänen aiempi ennätyksensä oli 13.42,46.

– Yllättävän hyvin kulki, vaikka minulla on voimakausi menossa harjoittelussa. Oli mukava päästä kilpailemaan hallissa, kun kaksi edellistä hallikautta ovat jääneet väliin reiden rasitusvaivan takia, Neuvonen sanoi.

Kolmanneksi sijoittunut Lapuan Virkiän Heta Veikkola käveli 17-vuotiaiden tyttöjen Suomen ennätyksen 13.25,34, millä hän murskasi sekä Henrika Parviaisen kuuden vuoden takaisen halliennätyksen 13.38,04 että Maija Sippolan 16 vuotta vanhan ulkoratojen Suomen ennätyksen 13.28,77.

– Perushyvä kävely, muttei täydellinen. Parantamisen varaa jäi, mutta hyvä aloitus tälle kilpailukaudelle, Veikkola sanoi.

Kilpailun koko kärkikolmikkoa valmentaa Marko Kivimäki.

Partaselle kuudes hallimestaruus

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Veli-Matti ”Aku” Partanen voitti uransa kuudennen 5000 metrin kävelyn hallimestaruuden ajalla 19.46,57. Partaselle SM-kilpailu oli lyhyt tehoharjoitus 50 kilometrin harjoittelun lomaan.

– Oltiin juuri Jarkko Kinnusen kanssa kaksi viikkoa Espanjassa. Siellä tuli tehtyä paljon kuuden tunnin aerobisia pyörälenkkejä. Niiden ja mäkiharjoitusten jälkeen ajatteli, että meno voisi täällä olla aika tukkoista, mutta valmistava harjoitus meni yllättävän hyvin. Kilpailuun ei löytynyt ihan sama herkkyyttä kuin harjoitukseen, mutta ihan hyvä rypistys, Partanen sanoi.

Partanen palaa kevättalven mittaan Espanjaan kolmen viikon harjoitusleirille. Sen jälkeen hän kilpailee toukokuun alussa Minskissä kävelyn Maailman cupissa eli maajoukkueiden MM-kilpailuissa.

Espoon Tapioiden Joni Hava ja Jaakko Määttänen olivat Tampereella toinen ja kolmas ajoin 20.55,40 ja 21.07,60. Mestaruutta puolustanut Jalasjärven Jalaksen Jarkko Kinnunen oli hyvätasoisen kilpailun neljäs ajalla 21.15,84.

Lisää SM-halleista voi lukea Yleisurheilu.fi-sivustolta.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri