Veteraaneilla 22 kultamitalin päivä - Suomi johtaa mitalitilastoa!

mm halli introVeteraaniurheilijoiden MM-kilpailut alkoivat tiistaina Jyväskylässä. Suomen joukkue saavutti avauspäivänä 22 kultamitalia ja johtaa maiden välistä mitalitilastoa!

muukkonenpetteri03042012Petteri Muukkonen matkalla M35-sarjan maailmanmestaruuteen. Kuva: Hevoskuuri.fiVeteraaniurheilijoiden MM-kilpailut alkoivat tiistaina Jyväskylässä. Suomen joukkue saavutti avauspäivänä 22 kultamitalia ja johtaa maiden välistä mitalitilastoa!

Kansainvälisen Veteraaniurheiluliiton 35-vuotiaiden ja sitä vanhempien urheilijoiden hallimestaruuksista kilpaillaan tänä vuonna viidennen kerran. Edellisissä vuoden 2010 MM-kilpailuissa mitalitilaston voitti Yhdysvallat.

Suomalaiset saavuttivat avauspäivänä 53 mitalia. Suomen naisurheilijoiden panos oli parempi kuin milloinkaan aikaisemmin. Naiset ylsivät 27 mitaliin ja miehet 26 mitaliin. Kultamitaleja naiset voittivat 12 ja miehet 10.

Maailmanmestaruuksista 11 voitettiin henkilökohtaisissa lajeissa ja samoin 11 maastojuoksujen joukkuekilpailuissa. Maastojuoksujen lisäksi suomalaiset voittivat kolme mestaruutta moukarinheitossa ja kaksi viisiottelussa.

Petteri Muukkonen voitti 35-vuotiaiden miesten maastojuoksun

Maailman parhaisiin suunnistajiin kuuluva Petteri Muukkonen voitti 35-vuotiaiden miesten 8 kilometrin maastojuoksun. Lisäksi Veli-Heikki Koivu palkittiin pronssimitalilla ja Suomi voitti myös tämän ikäluokan joukkuemestaruuden.

Henkilökohtaisin hopeamitalein palkittiin Lauri Ollitervo, Raino Kiander ja Pentti Saukkosaari 65-, 75- ja 85-vuotiaiden ikäluokissa.

Henkilökohtaisiin pronssimitaleihin ylsivät vielä 40-vuotisten ikäluokan Marko Partanen, 55-vuotisten Viljo Kirjavainen, 60-vuotisten Heimo Kärkkäinen, 75-vuotisten Eino Manninen sekä 85-vuotisten Taavi Hokkanen.

Maastojuoksun joukkuemestaruuden Suomi voitti 45-, 50-, 65- ja 70-vuotiaiden ikäluokissa. 40-, 55-, 60- ja 70-vuotiaat suomalaiset sijoittuivat toiseksi.

kullbergsanna03042012Sanna Kullberg (nro 3526..) voitti N35-sarjan maailmanmestaruuden. Kuva: Hevoskuuri.fiSanna Kullberg voitti 35-vuotiaiden naisten maastojuoksun

Miesten 8 kilometrin maastojuoksuissa Petteri Muukkosen voitto oli Suomen ainoa henkilökohtainen mestaruus, mutta naisten samanpituisissa maastojuoksuissa suomalaiset voittivat viisi kultamitalia.

Toissavuotinen maratonin yleisen sarjan Suomen mestari Sanna Kullberg juoksi 35-vuotiaiden mestariksi lumisessa ja kylmässä kelissä ajalla 32.40. Mainion ajan 33.24 juoksi myös 40-vuotiaiden mestari Matleena Livson.

Kullbergin ja Livsonin ohella henkilökohtaisiin maailmanmestaruuksiin juoksivat 50-vuotisten ikäluokassa Silja Salmijärvi, 65-vuotisten ikäluokassa Maija Kumpula ja 70-vuotisten ikäluokassa Inkeri Janhunen.

Maastojuoksun henkilökohtaisin hopeamitalein palkittiin 50-vuotisten Kaisa Lettojärvi, 55-vuotisten Sirpa Pääkkönen sekä edellämainittujen Maija Kumpulan ja Inkeri Janhusen kovat kilpakumppanit Leena Saari ja Riitta Rasimus.

Katja Järvelä juoksi kotikaupungissaan 35-vuotiaiden ikäluokassa kolmanneksi ja pronssimitalein palkittiin myös Mirjam Tynkkynen 55-vuotisten ja Kristiina Huttunen 60-vuotisten naisten maastojuoksussa.

Naisten maastojuoksun joukkuekilpailuista suomalaiset voittivat peräti kuusi! Kultamitali-ikäluokkia olivat 35-, 40-, 50-, 55-, 60- ja 65-vuotiaat.

vet mm halli maastojuoksuKuva: Hevoskuuri.fiMM-kilpailut jatkuvat Jyväskylässä pääsiäissunnuntaihin.

>>Tulospalvelu

-SUL

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri