Yli 300 juoksijaa nautti SisuXtrail-poluista omatoimisesti

SisuXtrail järjestettiin tänä vuonna omatoimitapahtumana. Kuva: Henrik Lund

SisuXtrail järjestettiin tänä vuonna omatoimitapahtumana. Kuva: Henrik Lund

SisuXtrail 2020 muokattiin uusiksi koronan aiheuttaman poikkeustilanteen takia. Lapinjärven Urheilijat ry merkitsi polut niin, että ne sopivat omatoimilenkkeilyyn ja mahdollisti samalla pienen kisailun. Yli 300 polkujuoksijaa ja vaeltajaa jättivät nimensä listalle ja näistä noin 40 prosenttia kilpaili ajanotolla. Tapahtuma onnistui yli odotusten ja palautteissa kehuttiin erityisesti selkeitä merkintöjä, kaunista luontoa ja vaihtelevan haastavia reittejä.

Enemmistö vaelsi ilman ajanottoa

Päivitetyssä SisuXtrail 2020 -tapahtumassa oli kolme reittivaihtoehtoa: 6, 10 ja 20 km. Tänä vuonna ei siis järjestetty SisuXtrail-ultrajuoksua Lapinjärvellä, mutta muutama Tampere Trail Running -polkujuoksija oli hengessä mukana Hervannassa, jossa he juoksivat 9.5.2020 "SisuXtrail Hervanta tribuutin" eli 57 km:n ultrajuoksun. Aikaa juoksuun meni hieman päälle 9,5 tuntia.

SisuXtrail 2020 omatoimilenkin merkinnät olivat näkyvillä ja kilpailu käynnissä 9.-31.5.2020. Suurin osa oli mukana ilman ajanottoa. Suosituimpana matkana oli uusi, matalan kynnyksen kuuden kilometrin polkureitti.

– Päättelimme jo ennen tapahtumaa saamistamme kommenteista, että osallistujamäärä tulee olemaan melko hyvä, kommentoi Hannes Vickholm järjestäjätiimistä. – Oli kuitenkin iloinen yllätys, että näin moni ensikertalainenkin uskaltautui poluille ja vielä ajomatkan takaa. Saimme myös vahvan todisteen sille, että kuuden kilometrin reitille on kysyntää.

Hienoja suorituksia ajanotolla

Ajanotolla kilpaili noin 130 osallistujaa. Tulokset eivät ole virallisia, sillä osallistujat ilmoittivat aikansa itse. Taso oli yleisesti ottaen erittäin hyvä ja toi positiivista haastetta ensi vuoden osallistujille. Miesten 10 km:n sarjassa nähtiin jopa ennätysaikoja. Kärkikolmikko, Mikael Fabritius, Esa Huttunen ja Petter Lindroos, juoksivat kaikki alle 50 minuutin. Vuoden 2019 voittajalla meni koitokseen 50:47.

20 ja 6 kilometrin reitit eivät ole vertailukelpoisia edellisiin vuosiin, sillä 6 kilometrin reitti oli ensimmäistä kertaa ja 20 kilometrin lenkkiä oli muutettu. Ensi vuodeksi on kuitenkin tehty kovat pohja-ajat, sillä Elimäen Vauhdin Hannu-Pekka Pukema juoksi 20 km:n reitin aikaan 1:24:45 ja Pernilla Lindroos kellotti naisten 6 kilometriä aikaan 42:58.

Koska kyseessä oli hyvän mielen kilpailu, tänä vuonna palkintoja eivät saaneet nopeimmat, vaan voittajat arvottiin kaikkien tietonsa jättäneiden kesken. Viisi onnekasta saavat postitse sekä mukavan tavarapalkinnon että lahjakortin ensi vuoden SisuXtrailiin.

"Saitte meidät innostumaan polkujuoksusta!"

SisuXtrail-tiimi sai osallistujilta kommentteja ja kuvia koko tapahtuman ajan.

– Eniten lämmitti se, että jokainen kommentti oli niin yltiöpositiivinen ja että näin moni sai aitoa iloa merkatuista poluista, iloitsee Henrik Lund, Lapinjärven Urheilijat ry:n puheenjohtaja.

– Eräs ensikertalainen lähetti meille viestiä siitä, miten tapahtuma oli saanut hänet ja hänen ystävänsä innostumaan polkujuoksusta lajina. Meidän ei siis tarvitse miettiä, kannattiko tällaista omatoimitapahtumaa järjestää. Parempaa kiitosta emme voisi saada.

Ensi vuonna tapahtuma pyritään järjestämään taas normaalisti. Päivämäärä on 8.5.2021.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri