Raitanen kiri voittoon: Odotin vahvempaa juoksua

Topi Raitanen ja Joonas Rinne Jyväskylän 1500 metrin jälkeen. Kuva: Heidi Lehikoinen

Topi Raitanen ja Joonas Rinne Jyväskylän 1500 metrin jälkeen. Kuva: Heidi Lehikoinen

HKV:n Topi Raitasen askel Jyväskylän Harju-cupin 1500 metrillä ei ollut yhtä raikas, kuin viikko sitten Lahdessa 3000 metrillä. Raitanen piti silti Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinteen loppukirissä takanaan ja voitti kauden kotimaisella kärkiajalla 3.42,27.

– Ei ollut niin vahva päivä. Oliko kesän ensimmäinen hellepäivä siihen syy vai mikä. Ovathan nämä hyviä aikoja, mutta kun kovempaa haluaisi juosta, Raitanen kertoi.

Juoksussa pedattiin Raitaselle mahdollisuutta 3.40:n alitukseen. Jäniksenä aloitti Jussi Huuskonen, joka veti 600 metriin. Sen jälkeen vetovuoro oli Rinteellä. Raitainen ratkaisi kilpailun jättämällä Rinteen 150 metriä ennen maalia.

– Lopussa ei tapahtunut mitään. Odotin, että juoksu olisi ollut vahvempaa, mutta perustasona hyvä, Raitanen arvioi. 

Rinne oli tyytyväinen kauden avaukseensa.

– Oli kiva huomata, että kestin hyvin tuota vauhtia. Hyvä startti kaudelle. Se antaa olettaa, että alle 3.40 on tällä kaudella juostavissa, Rinne arveli.

Kärkikaksikon takana juostiin suuri määrä henkilökohtaisia ennätyksiä, mm. 19-vuotias Kuusankosken Urheiluseuran Niklas Heikkilä 3.51,19, 22-vuotias Joensuun Katajan Konsta Hämäläinen 3.51,67 ja 18-vuotias Lempäälän Kisan Santtu Heikkinen 3.52,97.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri