Rinne kiiti roiman ennätysparannuksen, Lee loistoaikaan

Topi Raitanen ja Joonas Rinne tavoittelevat 1500 metrin ennätyksiään elokuun alussa. Kuva: Touho Häkkinen

Topi Raitanen ja Joonas Rinne tavoittelevat 1500 metrin ennätyksiään elokuun alussa. Kuva: Touho Häkkinen

Yksi Tampereen Pyrinnön Teemakisojen tähdistä oli tiistaina Joonas Rinne, joka juoksi Ratinan sateen keskellä 800 metrin ennätyksensä 1.47,87. Se on kotimainen kärkiaika ja ensimmäinen minuutin ja 48 sekunnin alitus Suomessa sitten vuoden 2011, jolloin sen tekivät Niclas Sandells ja Tommy Granlund.

Rinteen ennätys ennen keskiviikon kilpailua 1.48,59. Se rikottiin, kun Markus Teijula veti juoksua 600 metriin, jonka jälkeen Rinne karkasi omille teilleen ja ennätykseen. Kenttäurheilijat-58:n Ville Lampinen kiiti Rinteen vanavedessä toiseksi kesän parhaalla ajallaan 1.49,76. 

– Valmistavan treenin perusteella osasin odottaa 1.47, mutta fiilis vähän kärsi, kun alkoi sataa vettä ja oli tuulista, mutta koetin vain unohtaa sen, Rinne totesi.

Rinne juoksi ensimmäisen kierroksen 53,4 ja toisen lähes yhtä hyvin 54,5. Loppusuoralla Rinteellä ei löytynyt hänen veroistaan kirittäjää, mutta se ei olisi aikaa hänen mukaansa juuri parantanut.

– Loppujen lopuksi tärkeintä oli saada vetoapua matkalla. Loppusuoralla sain hyvin itsestäni irti. Se on vahvuuteni, Rinne sanoi.

Seuraavaksi Rinne käy 1500 metrin ennätyksensä kimppuun 1. elokuuta Kuortaneella.

– Siellä juostaan Topi Raitasen kanssa alle sen 3.40:n, Rinne sanoi.

Juoksussa kolmanneksi sijoittunut Helsingin Kisa-Veikkojen Benjamin Lee juoksi 17-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilaston kolmanneksi parhaan ajan 1.51,15.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri