550x90

Forssan Suvi-ilta

utriainenintroForssan Suvi-illan kymppi, puolimaraton sekä maraton juostiin lämpimässä, lähes helteisessä säässä. Maratonin olympiaedustajamme Jussi Utriainen ja Leena Puotiniemi juoksivat puolimaratonilla voittoon.

utriainenjussi16062012Jussi Utriainen. Kuva: Terhi HalonenForssan Suvi-illan kymppi, puolimaraton sekä maraton juostiin lämpimässä, lähes helteisessä säässä. Taivas oli selkeä pilvisyyden lisääntyessä iltaa kohti. Juoksumatkojen lisäksi ohjelmassa oli kaksi rullaluistelumatkaa.

Kympillä voittoon juoksi seitsemän sekunnin turvin Turun Weikkojen 22-vuotias Antti-Pekka Niinistö. Kakkossija meni viime aikoina polvivaivoista kärsineelle Turun Urheiluliiton Jaakko Kerolle ja kolmas oli Jalasjärven Joni Hulkko.

Naisten kymmenellä kilometrillä voittaja oli aikuisiällä juoksusta uudestaan innostunut Minna Haka-Risku (o.s. Haronoja) Vammalan Seudun Voimasta. Voittaja oli tyytyväinen aikaansa, mutta kertoi lähteneensä ensimmäisen puolikkaan matkasta hiukan liian kovaa, ja toinen puolikas ottikin sitten voimille. Toisena maaliin tuli Turun Urheiluliiton Andreina Kero ja kolmantena Ruusu Saarinen Helsingistä.

Miesten puolikkaalla saatiin tuttu voittaja. Lahden Ahkeran Jussi Utriainen johti kisaa alkumetreiltä maaliin saakka. Seitsemättä kertaa Forssassa puolimaratonin voittoon juossut Jussi kertoi tämänkertaisen kilpailun olleen ensimmäinen, missä hän joutui taittamaan koko matkan yksinään. Utriaisen aika keskellä raskainta maratonharjoittelukautta kohti Lontoon olympialaisia oli 1.09.24. Utriainen oli loppuaikaansa tyytyväinen ja kertoi kisan toimineen hyvänä harjoituksena. Toisena maaliin tuli Teivo Stayersin Pasi Huhtala ja matkan kolmanneksi nopein oli M45-sarjan voittanut Marko Veijalainen Lohjalta.

puotiniemileena16062012Leena Puotiniemi. Kuva: Terhi HalonenNaisten puolimaratonilla toiseen Suvi-illan voittoon juoksi IF Länkenin Leena Puotiniemi. Olympiamaratonille valmistautuva Puotiniemi oli kisassa ylivoimainen. Leenan puolimatkan epäviralliseksi väliajaksi kuulutettiin 36.48, mikä enteili juoksijattaren uutta ennätystä. Loppumatka yksin taivallettuna ei kuitenkaan sujunut parhaalla mahdollisella tavalla ja loppuajaksi tuli 1.19.26. Puotiniemi ei ollut aikaansa tyytyväinen ja kertoi, ettei kisaan valmistautuminen ollut sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Viime kuukausina vaivannut jalkavamma on kuitenkin menossa parempaan suuntaan ja Lontoota kohti edetään luottavaisin mielin. Kakkosena maaliviivan ylitti Kukka-Maaria Mustonen Helsingistä ja kolmanneksi nopein oli N40-sarjan voittaja Mirka Suominen Lappenrannasta

saavalainenpetri16062012Petri Saavalainen. Kuva: Jarno MaimonenMiesten maratonin nopein oli matkan takavuosien kaksinkertainen Suomen mestari Petri Saavalainen Helsingistä. Toinen oli Tammelan Ryskeen Pirkka Kirjavainen ja kolmas Keurusselän Maratoonareiden Petri Leppänen. Saavalainen kertoi kilpailun olleen helppo. Hän juoksi maratonin jälkimmäisen puoliskon ensimmäistä nopeammin.

Naisten maratonilla voittoon juoksi Elina Junnila Naantalista. Seuraavina maaliin tulivat Endurancen Sari Mäkinen sekä Soili Kosonen Espoosta.

Miehet puolimaraton
1. Jussi Utriainen LA 1.09.24
2. Pasi Huhtala TeSt 1.13.44
3. Marko Veijalainen Lohja 1.16.10

Miehet kymppi
1. Antti-Pekka Niinistö TuWe 33.02
2. Jaakko Kero TuUL 33.09
3. Joni Hulkko Jalasjärvi 33.49

Miehet maraton
1. Petri Saavalainen Helsinki 2.43.47
2. Pirkka Kirjavainen Tammelan Ryske 2.51.49
3. Petri Leppänen Keurusselän Maratoonarit 2.54.56

Naiset puolimaraton
1. Leena Puotiniemi If Länken 1.19.26
2. Kukka-Maaria Mustonen Helsinki 1.26.54
3. Mirka Suominen Lappeenranta 1.28.09

Naiset kymppi
1. Minna Haka-Risku  VsV 38.12
2. Andreina Kero TuUL 38.30
3. Ruusu Saarinen Helsinki 40.42

Naiset maraton
1. Elina Junnila Naantali 3.09.22
2. Sari Mäkinen Endurance 3.14.49
3. Soili Kosonen Espoo 3.23.04

>>Tulokset

-Terhi Halonen

Premiumsport.fi

ulvang banneri