550x90

Utriaisen valmistautuminen kohti Lontoota on sujunut hyvin

utriainenjussi16062012bintroLontoon olympialaisten maratonille Suomea edustamaan valittu Jussi Utriainen testasi kuntoaan puolimaratonilla Forssan Suvi-illassa.

utriainenjussi16062012bJussi Utriainen Suvi-illan loppusuoralla. Kuva: Terhi HalonenLontoon olympialaisten maratonille Suomea edustamaan valittu Jussi Utriainen testasi kuntoaan puolimaratonilla Forssan Suvi-illassa. Utriainen voitti lämpimässä säässä käydyn kilpailun ylivoimaisesti. Juoksun vaivattomuus kertoi loppuaikaa 1.09.24 enemmän valmistautumisen olympiamaratonia varten sujuneen hyvin ja aikataulussa.

Lahden Ahkeran mies on ollut tuttu näky Forssassa. Suvi-illan puolimaratonin hän on voittanut peräti seitsemän kertaa ja niistä kuusi putkeen.

- Mikäli oikein muistan, niin tämä taisi olla minulle kahdeksas kerta Suvi-illassa. Toivottavasti ei kuitenkaan viimeinen, mutta jatkossa tuskin juoksen samalla tasolla kuin nyt, kertoi tämän kauden jälkeen satsaustaan huippu-urheiluun vähentävä Jussi Utriainen.

Utriainen juoksi vuosi sitten Hollannin Venlossa puolimaratonin Suomen ennätykseksi 1.02.50. Forssan Suvi-illassa hänen paras aikansa on 1.04.51. Tänä vuonna voitto irtosi suvereenilla soolojuoksulla ajalla 1.09.24. Utriainen oli loppuaikaansa tyytyväinen ja kertoi kisan toimineen hyvänä harjoituksena kohti Lontoon olympialaisia.

- Taisi olla ensimmäinen kerta täällä, kun jouduin juoksemaan koko matkan yksinään. Lämpötila oli korkea ja jonkun verran oli vastatuulta. Raskasta oli vetää, kun minulle on aina ollut vaikea pitää yksinään kovaa vauhtia yllä.  Muuten tämä oli oikein hyvä harjoitus. Treeni on tällä hetkellä Lontoota ajatellen kovimmillaan.

Lontoon olympialaisten maratonin starttiin on aikaa vajaat kaksi kuukautta. Kuinka valmistautuminen on sujunut?

- Valmistautuminen olympialaisiin on mennyt hyvin ja suunnitellusti. Takareisien kanssa on aiemmin ollut pitkään ongelmia, mutta nyt ei juuri mitään.

utriainenjussi29042012Utriainen Pyynikki-juoksussa. Kuva: Jarno MaimonenMitä kuuluu olympialaisten maratonille valmistautumiseesi?

- Etsinnässä olisi yksi kovempi maantiekymppi ennen Lontoota, mutta sellaista on vaikea löytää Euroopasta heinäkuussa.

- Viimeinen virittely olympialaisiin tapahtuu tutussa paikassa Sveitsin St. Moritzissa. Saavun sieltä Lontooseen kaksi päivää ennen maratonin starttia. Kyseessä on aiemmin kokeiltu ja hyväksi havaittu juttu.  Valmistautuminen Barcelonan EM-kisoihin oli identtinen ja silloin kulki!

Millaisella taktiikalla lähdet kisaan ja millaisin tavoittein?

- Uskon konservatiiviseen taktiikkaan. Aion lähteä varovaisesti liikkeelle. Toiveissa on, että olen urani parhaimmassa eli 2.13.00 kunnossa. Arvokisojen luonteen vuoksi se käytännössä tarkoittaa noin 2.16.00-2.17.00 loppuaikaa, riippuen tietenkin siitä, kuinka kilpailun kulku etenee.

Kuinka hyvin olet tutustunut olympialaisten maratonin reittiin? Olympialaisten lipunmyynti kaikkine arvontoineen on osoittautunut monimutkaiseksi. Onko urheilijoilla tilaisuutta seurata kisoja paikan päällä?

- En ole käynyt paikan päällä tutustumassa reittiin. Kartoista olen reittiä seurannut. Kisoja en tule Lontoossa paikan päällä paljoakaan seuraamaan, sillä maraton on ohjelmassa olympialaisten päätöspäivänä. Pauliina-vaimo matkustaa Lontooseen kisaviikolla ja hänellä on meistä paremmat mahdollisuudet kisojen seuraamiseen.  

Lontoon olympialaisten miesten maraton juostaan sunnuntaina 12. elokuuta. Tsemppiä Jussi!

-Jarno Maimonen

Premiumsport.fi

ulvang banneri