Eriksson estefinaalin kymmenes jääden niukasti olympiarajasta

SandraEriksson300612Sandra Eriksson vastasi suomalaisnaisten parhaasta sijoituksesta EM-kisoissa ollen estefinaalin kymmenes. Eriksson viipyi juoksussa 19 sadasosaa liian kauan Lontoon B-rajaa 9.48.00 ajatellen.

SandraEriksson300612Sandra Erikssonin tyylikäs esteidenylitys tuotti kymmenennen sijan. Kuva: Hevoskuuri.fiSandra Eriksson vastasi suomalaisnaisten parhaasta sijoituksesta EM-kisoissa ollen estefinaalin kymmenes. Valitettavasti Eriksson viipyi juoksussa 19 sadasosaa liian kauan Lontoon B-rajaa 9.48.00 ajatellen. Kilpailun voitti Turkin kauden tilastoykkönen Gülcan Mingir ennen Ukrainan Svitlana Shmidtiä. Kolmas oli Saksan Antje Möldner-Schmidt. Mingirin voittoaika oli 9.32.96.

Ensimmäinen kilometri aloitettiin vielä varsin rauhallista vauhtia Ukrainan Shmidtin vetäessä porukkaa, tonnin väliaika oli 3.14.53. Toinen kilometri oli vielä ensimmäistäkin hitaampi ja porukka pysyi hyvin koossa Erikssonin tarkkaillessa tilannetta porukan hännillä. Kahden tonnin väliaika oli 6.31.93. Heti väliaikapisteen jälkeen Shmidt kiristi jälleen ja eroja alkoi syntymään. Kärkeen muodostui kymmenen naisen ryhmä ja Eriksson nousi yhdenneksitoista joutuen vetämään yksin kärkiporukan perässä.

Lopulta kilpailu oli kahden kauppa Turkin Mingirin ja Ukrainan Shmidtin välillä. Tilastokärki Mingir oli lopulta 0.07 sekuntia nopeampi kuin ukrainalainen. Saksan pronssinainen Möldner-Schmidt jäi jo reilut kolme sekuntia voittajalle. Kärjen takana Eriksson pystyi ohittamaan yhden naisen nousten kilpailun kymmenenneksi kauden parhaalla ajallaan. Erikssonin harmiksi hänen loppuaikansa 9.48.19 oli kuitenkin 19 sadasosaa liian hidas Lontoon olympiarajaa ajatellen ja nyt voi olla vaikeaa löytää sopivaa kilpailua rajan rikkomiselle.

Eriksson harmitteli epäröintiään ja rohkeuden puutetta

Sandra Eriksson oli luonnollisesti harmissaan nähdessään oman aikansa ja sen kuinka lähelle hän jäi olympiarajasta.

– Kyllä tämä on pettymys, ei sille mahda mitään. Viimeiselle esteelle tullessani näin kellon ja tajusin tulevan liian myöhään maaliin. Kaikkeni vielä lopussa yritin, mutta matka oli hiukan liian pitkä. Nyt minua harmittaa eniten epäröintini juoksun aikana. Olisi vain pitänyt olla rohkeampi, Eriksson harmitteli.

– Nyt jälkeenpäin ajateltuna olisi vain pitänyt lähteä kärjen mukaan, kun he alkoivat kiristää 2000 metrin kohdalla. Minulle jäi vaikka kuinka paljon voimia jäljelle ja voisin lähteä vaikka heti juoksemaan uudestaan. Jalat tuntuivat kuitenkin paremmilta tänään ja kyllä tämän kauden toistaiseksi paras estekilpailu oli, sen verran helpompaa ja kevyempää juoksu oli. Sijoitus on aika ok, mutta mielelläni olisin pari sijaa paremmin halunnut olla ja päästä pistesijoille, Helsingin EM-kisojen paras suomalaisnaisurheilija kertoi.

Erikssonin olympiarajan saavuttaminen voi jäädä harmittavan lähelle, sillä ainakaan vielä Eriksson ei ole löytänyt sopivaa kilpailua Euroopan kisakalenterista ennen valintahetkeä. Eriksson kertoi olevansa valmis juoksemaan uudestaan mahdollisimman pian, jos sopiva kilpailu vain jostain löytyy.

Tilastokärki piti pintansa

Turkin Mingir kesti siis ennakkosuosikin paineet ja vei voiton. Mutta helppo ei ollut juoksu hänellekään.

Mingir300612Turkin Gülcan Mingir juhli Euroopan mestaruutta. Kuva: Hevoskuuri.fi– Kilpailu ei ollut helppo sään johdosta ja sade teki radasta liukkaan. Mutta olen iloinen, että voitin ja olen onnellinen Turkin ja perheeni puolesta, kertoi Mingir.

Ukrainan Shmidt vastaavasti harmitteli sitä, kuinka lähelle voitto jäi. Hän oli tullut Helsinkiin voittamaan EM-kultaa. Pronssinainen Antje Möldner-Schmidt iloitsi comebackistaan ja siitä että pystyi nousemaan pronssille.

– Alku oli vaikea kun mentiin niin hiljaa. Minulla oli kuitenkin paljon voimia lopussa ja annoin vain kaikkeni ja saavutin pronssia. Olen todella tyytyväinen tähän mitaliini, kokenut saksalainen kertoi.

>> Tulokset

- Tero Viljanen, Olympiastadion

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri