Sandells kaatui dramaattisesti 1500 metrin finaalissa

sandellskaatuminen010712bNiclas Sandellsin mitalitoiveet 1500 metrin finaalissa kaatuivat kirjaimellisesti 500 metriä ennen maalia hänen kaaduttua dramaattisesti etusuoralle tultaessa.

sandellskaatuminen010712bNiclas Sandellsin mitalihaaveet kaautuivat dramaattisella tavalla. Kuva: Hevoskuuri.fiNiclas Sandellsin mitalitoiveet 1500 metrin finaalissa kaatuivat kirjaimellisesti 500 metriä ennen maalia hänen kaaduttua dramaattisesti etusuoralle tultaessa. Voiton kilpailussa vei Norjan Henrik Ingebrigtsen.

Niclas Sandellsin toiveiden vastaisesti myös tämänpäiväisestä finaalista tuli hidasvauhtinen taktiikkajuoksu, jossa tönittiin paljon eilisten välierien tapaan. Vahvan välieräjuoksunsa ansiosta jopa mitaliehdokkaaksi noussut Suomen Niclas Sandells oli valitettavasti kilpailun epäonnisin kaatuen dramaattisesti 500 metriä ennen maalia. Kaikki kävi varsin nopeasti, mutta tilanne näytti siltä, kuin Turkin yksi ennakkosuosikeista, Ilham Tanui Özbilen olisi tullut takaa Sandellsin jaloille ja samalla myös hieman käsillä avittanut Sandellsin kaatumista. Tästä tempusta Turkin Özbilen aluksi myös hylättiin, mutta myöhemmin hänen tuloksensa jälleen hyväksyttiin.

Valtava pettymys uran tärkeimmässä kilpailussa

Niclas Sandellsilla oli ollut suuret odotukset illan finaaliin, sen verran hyvässä kunnossa mies on juuri tällä hetkellä. Haastattelupaikalle tulikin luonnollisesti varsin pettynyt mies.

– En tiedä mitä siinä oikein tapahtui, yhtäkkiä jalat vain menivät alta pois ja löysin itseni radalta. Kaikki kävi niin äkkiä, Sandells kertoi pettyneenä.

– Tällaiset kaatumiset valitettavasti kuuluu tähän lajiin, kun näin hiljaa mennään. Se menee luonnollisesti tönimiseksi, kun kaikki 12 miestä haluavat voittaa kilpailun. Eilen olin onnekas, kun pysyin pystyssä, mutta tänään oli minun vuoro olla epäonninen. Yritin kyllä parhaani mukaan välttää tönimiset, mutta en mahtanut mitään. Parempi, että en kerro mitä ajattelin, kun tajusin mitä tapahtui. Kalevan kisoissa olen joskus kauan sitten aiemmin kaatunut.

Sandells myönsi suoraan, että oli lähtenyt kovin odotuksin finaaliin, joten pettymys oli sitäkin suurempi.

– Kyllä tämä on aivan valtava pettymys, kaatua uran tärkeimmässä kilpailussa. Olen hyvässä kunnossa ja kyllä minä kovin odotuksin lähdin finaaliin. Tarkoituksena oli jälleen luottaa kovaan loppukiriini, mutta sitä ei nyt koskaan tapahtunut. Norjalainen voittaja on tainnut sekunnin kovempaa juosta kuin minä, mutta ei hän mikään ihmeellinen kaveri ole ja täysin voitettavissa. Olin hyvin palautunut välierästä ja aamulla ja alkuverryttelyssä jalat tuntuivat todella hyviltä, Sandells harmitteli.

Olympiarajaa rikkomaan

Nyt Sandells aikoo toipua tästä pettymyksestä muutaman päivän ja aloittaa sitten taas harjoittelun Lontoon olympiaraja mielessään. Toistaiseksi hän on jäänyt vaivaiset 0.08 sekuntia Lontoon B-rajasta, mutta hänellä on vielä kaksi mahdollisuutta rikkoa tuo raja. Sandells on hyvässä kunnossa, joten rajan rikkominen on hyvinkin mahdollista.

– Ensi torstaina on kilpailu Ruotsin Sollentunassa ja viikonloppuna Lapinlahdella. Niistä pitäisi tulla riittävän kovatasoiset kilpailut, joissa rajan rikkominen voisi olla mahdollista. Sitä tässä täytyy lähteä seuraavaksi yrittämään, Sandells päätti.

Henrik Ingebrigtsen yllätysmestariksi

Sandellsin epäonni oli norjalaisen Henrik Ingebrigtsenin onni. Sandellsin voittamasta välierästä viimeisenä finaaliin päässyt 21-vuotias norjalainen oli monen yllätykseksi vahvin loppusuoralla ja juoksi Euroopan mestariksi vaatimattomalla ajalla 3.46.20. Kovimman vastuksen antoi Ranskan Florian Carvalho häviten Ingebrigtsenille 13 sadasosaa. Pronssia sai toiseksi kovimmalla tilastoajalla finaaliin lähtenyt Espanjan David Bustos.

HenrikIngebrigtsen010712 byskataHenrik Ingebrigtsen tuulettaa Euroopan mestarina. Kuva: Daniel ByskataNorjalainen Ingebrigtsen uskoi itse mahdollisuuksiinsa ja se palkittiin kultamitalilla.

– Lähdin voittamaan kilpailua. Eilinen välierä antoi minulle paljon itseluottamusta. Lähtölistaa hotellilla tutkiessani en löytänyt ketään selvästi minua kovempaa juoksijaa. Viimeiset 300 metriä tultiin todella kovaa ja kaarteessa tiesin, ettei kukaan tulisi takaa ohi. Loppusuoralla taas katsoin, että voisin voittaa kaikki edellä olevat juoksijat, Ingebrigtsen sanoi itsevarmasti kilpailun jälkeen.

– Nämä hitaat arvokisajuoksut ovat aina vaikeita. Tänään juoksu alkoi varsinaisesti vasta 1000 metrin jälkeen, mutta minun oli koko matka keskityttävä tiukasti omaan juoksuuni. Koitin vain varmistaa, että minulla oli koko ajan oma juoksutila ympärilläni ja yritin samalla keskittyä siihen, mitä tarvii tehdä kilpailun voittamiseksi. Sandellsin kaatumista en nähnyt, mutta yleisön huokauksesta ymmärsin, mitä tapahtui, norjalainen euroopanmestari sanoi vielä loppuun.

>> Tulokset

- Tero Viljanen, Olympiastadion

vj talvimainos banneri

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri