Testissä Newton Gravity

newtonHevoskuuri sai testattavakseen juoksukenkiä valmistavan Newtonin Gravity-mallin, joka kuuluu merkin performance trainer –mallistoon.

newtonNewton GravityHevoskuuri sai testattavakseen juoksukenkiä valmistavan Newtonin Gravity-mallin, joka kuuluu merkin performance trainer –mallistoon.

Newton on Yhdysvalloissa vuonna 2007 perustettu merkki, joka noussut suosioon erityisesti triathlonistien keskuudessa ja se on tällä hetkellä yksi nopeimmin kasvavista juoksukenkämerkeistä. Australialainen Graig Alexander on voittanut Newtoneilla kolme kertaa Hawaijin Ironmanin.

- Newtonien suunnittelun perusideologia on estää ja ehkäistä kantajuoksua, tuoda luonnollisen juoksemisen mahdollisuus koville alustoille täysvaimennetulla kengällä ja parantaa juoksun taloudellisuutta ohjaamalla juoksijaa oikeanlaiseen juoksutekniikkaan, valaisee kenkien maahantuonnin syksyllä aloittanut Joni Väänänen.

Kenkien silmäänpistävin ero on päkiän alta löytyvä korotus.

- Päkiässä olevat neljä ilmatyynyä löytyvät kaikista Newtonin eri malleista hieman eri variaatioilla, sanoo Väänänen ja jatkaa, että niiden tarkoitus on ohjata oikeanlaiseen askellukseen sekä vaimentaa kovalla alustalla maahantuloa.

- Ilmatyynyt antava myös pienen eteenpäin suuntautuvan "energialatauksen" siinä vaiheessa kun kenkä irtoaa maasta askelluksen loppuvaiheessa.

Newtonilta löytyy myös loppuvaiheen pronaatioon aavistuksen verran kiertokäykempi S eli Stabilility-malli sekä Gravityyn että Distanceen.

Hevoskuurin kokemukset

Kenkää tunnustellessa huomaa heti kiertojäykkyyden vähäisyyden. Tottumattomalle päkiän korotus tuntuu erityisesti alkuvaiheessa oudolta, erityisesti kävellessä, mutta toisella lenkillä asiaan ei enää kiinnitä huomiota.

Kiertojäykkyyden vähäisyydestä huolimatta kenkä tuntuu jalassa napakalta. Positiivisen erityismaininnan saa kengän kimmoisuus. Maahantuojan lupauksen mukaisesti kenkä tuntuu ponnistuksen loppuvaiheessa irtoavan maasta muita merkkejä terävämmin.

Pieniä kysymysmerkkejä aiheuttaa se, miten päkiän korotus sopii akillesvaivoista kärsiville. Testaajan ehkä tavallista korkeampi jalkapöytä aiheutti myös lievää epämukavuuden tunnetta nauhoituksen suhteen.

Yleistuntuma kengästä on hyvä, se vaikuttaa laadukkaalta ja kilpailukykyiseltä vaihtoehdolta seuraavia kenkiä ostettaessa.

Newtoneita myy Endurancesports.fi -verkkokauppa sekä 4Runners-myymälä Helsingin Kampissa.

-Petri Ikävalko

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri