Elämänsä kunnossa oleva Niclas Sandells tavoittelee jatkopaikkaa Lontoossa

Sandells050712Elämänsä kautta juokseva IK Falkenin Niclas Sandells on jo siirtänyt Helsingin epäonnen syrjään ja lähtee tosissaan tavoittelemaan jatkopaikkaa Lontoon olympialaisten 1500 metrillä. Hevoskuuri tavoitti Sandellsin ennen Lontooseen lähtöä.

Sandells050712Niclas Sandells lähtee elämänsä kunnossa Lontoon olympialaisiin. Kuva: Hevoskuuri.fiElämänsä kautta juokseva IK Falkenin Niclas Sandells on jo siirtänyt Helsingin epäonnen syrjään ja lähtee tosissaan tavoittelemaan jatkopaikkaa Lontoon olympialaisten 1500 metrillä. Hevoskuuri tavoitti Sandellsin ennen Lontooseen lähtöä.

Hei Niclas! Lontoon olympialaisten yleisurheilun alkamiseen on vielä muutama päivä aikaa, mitkä ovat fiilikset tällä hetkellä ja mitä odotat itse kisoista?

– Hei! Juoksu on kulkenut ihan mukavasti kesän kisoissa ja sitä kautta ovat fiilikset korkealla näin olympialaisten alla. Myös viime harjoitusviikkoni on mennyt hyvin ja odotan kesän parasta juoksua Lontoossa.

Mitkä ovat tavoitteesi kisoissa ja millainen suoritus saa sinut tyytyväiseksi, että voit lähteä hyvillä mielin kotiin Lontoosta? Taso kisoissa on kova ja paljon kovempi kuin Helsingin EM-kisoissa, mitä tästä ajattelet?

– Totta, taso olympialaisissa on paljon kovempi kuin EM-kisoissa. Taistelu välieräpaikoista (ja finaalipaikoista) tulee olemaan erittäin kova. Koen, että olen elämäni kunnossa ja nappijuoksulla tie ei varmastikaan jäisi alkueriin Lontoossa. Taktiikkaa en ole sen kummemmin vielä miettinyt. Jos pidetään kovaa vauhtia, olen valmis korjaamaan ennätystäni. Loppukirissä minulla on myös hyvät mahdollisuudet pärjätä.

Kuinka harjoittelusi on sujunut Helsingin EM-kisojen jälkeen?

– Sekä kilpailut että harjoittelu on sujunut hyvin EM-kisojen jälkeen. Viimeiset viikot olen tehnyt perustreeniä ja lähinnä lataillut akkuja.

Helsingin epäonnen jälkeen oli varmaan hyvät fiilikset sen jälkeen, kun pääsit viimeisessä näyttöpaikassa Lontoon olympiarajan alle? Kuinka tärkeää sinulle ja uran kannalta oli päästä näihin Lontoon kisoihin? Oletko miettinyt vielä paljon sitä Helsingin finaalin kaatumista vai oletko päässyt siitä jo ylitse? Menestysmahdollisuudet olivat kuitenkin siellä tosi hyvät?

– Tavoitteeni kotikisoissa olivat erittäin korkealla ja kaatuminen finaalissa oli tietenkin suuri pettymys. Siirsin kuitenkin katseet tuleviin koitoksiin pian EM-kisojen jälkeen. Oli hieno fiilinki kun onnistuin rikkomaan olympiarajan juoksemalla oman ennätyksen Lapinlahdella.

Olet tosiaan parantanut komeasti ennätystäsi tänä vuonna ja Suomen ennätys on jo tosi lähellä. Sen rikkominen jossain vaiheessa on varmaan tavoitteesi?

– Yksi tavoitteistani on rikkoa Suomen ennätys ennen kuin se täyttäisi 40 vuotta. 3'36"33 (Pekka Vasala München 10.9.1972) on kuitenkin todella kova aika ja sen rikkominen vaatii sekä pääsyä kovatasoiseen kilpailuun että hyvät olosuhteet.

NiclasSandells300612Tälläinen näky, Sandells kirimässä eränsä ykköseksi, olisi mieluisa näky myös Lontoossa. Kuva: Hevoskuuri.fiEntä millaisia syitä sinä itse löydät näin hyvälle kaudelle ja hyville tuloksille? Harjoituskausi on varmasti sujunut hyvin? Entä onko tehty jotain muutoksia, jotka ovat tuloskehityksen takana?

– Kehitykseni takana on kaksi suurta tekijää. Olen saanut harjoitella täysin terveenä ilman vammoja. Tämän lisäksi yhteistreenit ulkomaanleireillä ovat antaneet todella paljon. Muuten elämässä eikä harjoittelussa ole tapahtunut sen suurempia muutoksia edellisvuosiin verrattuna.

Millaisin miettein katsot juoksijan uraasi eteenpäin? Millaisia tavoitteita sinulla on tuleville kausille asetettu.

– Uskon vahvasti, että voin kehittyä vielä paljon juoksijana. Haluaisin kovasti jatkaa juoksu-uraani ainakin EM-kisavuoteen 2014 asti. Jotta tämä olisi mahdollista, pitäisi kuitenkin taloudellinen puoli saada kuntoon. Muuten joudun todennäköisesti siirtymään työelämään jo tämän kesän jälkeen..

Kiitos paljon tästä haastattelusta ja tsemppiä Lontooseen!

Niclas Sandellsin alkueräjuoksu juostaan perjantai-iltana kello 22:05 lähtien. Välierät ja loppukilpailukin käydään iltakisana ja tämä sopii Niclakselle hyvin. Mahdollista siis on, että uusi Suomen ennätys 1500 metrillä näkee Lontoossa päivänvalon.

- Tero Viljanen

vj talvimainos banneri

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri