Sandra Erikssonilla kovat tavoitteet uransa ensimmäisissä olympialaisissa

SandraEriksson030812Helsingin EM-kisojen parhaasta suomalaisnaisten sijoituksesta vastannut estejuoksija Sandra Eriksson haluaa asettaa itselleen kovia tavoitteita urallaan. Niin myös Lontoon olympialaisissa, jotka ovat hänelle uran ensimmäiset.

SandraEriksson030812Sandra Eriksson osallistuu uransa ensimmäisiin olympialaisiin. Kuva: Hevoskuuri.fiHelsingin EM-kisojen parhaasta suomalaisnaisten sijoituksesta vastannut estejuoksija Sandra Eriksson haluaa asettaa itselleen kovia tavoitteita urallaan. Niin myös Lontoon olympialaisissa, jotka ovat hänelle uran ensimmäiset. EM-kisoissa kymmenenneksi sijoittunut Eriksson lähtee rohkeasti tavoittelemaan finaalipaikkaa ja uutta Suomen ennätystä huomenna lauantaina juostavissa naisten estejuoksun alkuerissä.

Hevoskuuri tavoitti Sandra Erikssonin Lontoosta torstaina, kun estejuoksun alkueriin oli aikaa kaksi vuorokautta ja kyseli Sandran viime hetken tunnelmia.

Hei Sandra! Olympiastarttiin on vielä pari päivää aikaa, mitkä ovat fiilikset tällä hetkellä ja miten harjoitukset ovat sujuneet EM-kisojen jälkeen?

– Hei! Nyt on vielä pari päivää aikaa minun juoksuuni ja hyvältä tuntuu. Harjoitukset ovat menneet niin kuin on suunniteltu. Joskus, aivan liian usein, on tuntunut raskaalta, mutta olen kuitenkin pystynyt tekemään sekä kovemmat että helpommat harjoitukset suunnitelmien mukaan.

Miten olet valmistautunut ja millaisia harjoituksia olet vielä tehnyt ennen olympialaisia?

– Minulla oli viimeinen kova harjoitus maanantaina ja sen jälkeen olen tehnyt vain tehnyt lyhyitä lenkkejä perjantaihin saakka, jolloin on tarkoitus tehdä hiukan kovempia aukaisuvetoja.

Itsekriittinen

SandraEriksson300612Sandra Erikssonin esteiden ylitys Helsingin EM-kisoissa tuotti kymmenennen sijan. Kuva: Hevoskuuri.fiSinun tavoitteitasi tälle kaudelle oli mm. päästä EM-kisojen finaaliin ja olympialaisiin sekä tehdä oma ennätys. Ne kaikki ovat nyt toteutuneet, oletko tyytyväinen tähän kauteesi toistaiseksi?

– En ole tyytyväinen tähän kauteen. Mikään ei ole oikeastaan vielä tuntunut hyvältä ja minulla on vielä paljon enemmän kapasiteettia käytettävissä. En oikein ymmärrä, että mikä se on joka ei ole toiminut. Ja Suomen ennätystähän en ole vielä saavuttanut...

Niin, sinun kauteenhan on tosiaan mahtunut sekä hyviä että huonompia hetkiä. Välillä ennätyksiä ja ilon hetkiä ja välillä sairastumisia ja surun hetkiä. Ensin EM-kisoissa jäit aluksi finaaliin ulkopuolelle, sitten pääsit kuitenkin finaaliin, mutta olympiarajasta jäit niukasti. Mutta Lapinlahdella teit ennätyksesi ja pääsit Lontooseen mukaan viimeisessä näyttöpaikassa. Miten itse kuvailisit hiukan tätä varsin rikasta ja vaihtelevaa kauttasi? Ja kuinka tärkeää oli, että pääsit lopulta olympialaisiin sinun uraasi ajatellen?

– Ei ole oikein mitään selitystä sille, että miksi joka toinen kerta on mennyt hyvin ja joka toinen kerta huonosti. Minun jaloissani on jotain, joka ei ole niin kuin sen pitäisi olla ja minulla ei ole aavistustakaan, mitä on vialla. Jos minulla on hyvä päivä, niin silloin teen hyvän suorituksen, mutta huonona päivänä siitä ei tule yhtään mitään.

– Koska olympialaiset Riossa (neljän vuoden päästä 2016) ovat minun suuri tavoitteeni urallani, tämä on tärkeä kokemus minulle päästä jo nyt olympialaisiin. Se olisi varmasti tuntunut tosi raskaalta, jos en olisi päässyt olympialaisiin tänä vuonna. Mutta nyt olen täällä!

Nämä ovat tosiaan sinun ensimmäiset olympialaiset? Mitä odotat olympialaisilta sijoituksen ja tuloksen suhteen sekä kokemuksena?

– Odotan suurta elämystä sekä kokemuksen saamista. Tämä on ehkä suurinta, mitä olen tähän asti kokenut elämässäni. Tavoitteeni on yrittää päästä finaaliin, vaikka se tilastojen mukaan vaikuttaakin epärealistiselta. Mutta minä haluan tavoitella korkealle. Ja totta kai Suomen ennätys on mielessä.

Kiitokset haastattelusta ja onnea kovaan alkueräjuoksuun ja finaalipaikan ja ennätyksen tavoitteluun!

Naisten 3000 metrin esteiden alkuerät juostaan lauantaina 4.8. klo 13.35 alkaen. Sandra Eriksson juoksee kolmannessa erässä klo 14.07.

- Tero Viljanen

vj talvimainos banneri

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri