Jukka Keskisalo juoksi estefinaaliin

JukkaKeskisalo030812 mvphotosJukka Keskisalo selvisi hyvinajoitetulla loppukirillään 3000 metrin esteiden alkuerässään neljän joukkoon ja ansaitsi suoran jatkopaikan loppukilpailuun.

JukkaKeskisalo030812 mvphotosJukka Keskisalon (oik.) olympiadebyytti sujui erinomaisesti ja hän selvitti tiensä sunnuntaiseen finaaliin. Kuva: dpa/MVphotosJukka Keskisalo selvisi hyvinajoitetulla loppukirillään 3000 metrin esteiden alkuerässään neljän joukkoon ja ansaitsi suoran jatkopaikan loppukilpailuun.

Keskisalo juoksi 3000 metrin estejuoksujen toisessa alkuerässä, missä juoksivat muiden muassa olympiavoittaja Kenian Brimin Kipruto. Alkuerän kaksi ensimmäistä kilometriä juostiin varsin verkkaisesti, väliaikojen ollessa 2.50,48 ja 5.42,04. Juoksijaryhmä pysyi kohtuullisen hyvin kasassa aina viimeiselle kierrokselle asti jolloin vauhti luonnollisesti koveni huomattavasti. Keskisalo nousi järkevästi takasuoralla sijoille viisi-kuusi ja kykeni loppusuoralla pienestä kompuroinnista huolimatta nostamaan itsensä neljänneksi. Tämä tiesi suoraa jatkopaikkaa loppukilpailuun! Erän voitti Brimin Kipruto ajalla 8.28,62. Keskisalon loppuaika oli 8.29,13.

- Ihan hyvä juoksu. Tämän hetken kunnon mukainen ja muutenkin mulle sopiva juoksu. Sai katsella taustalla ja poimia miehiä matkan kuluessa, kommentoi Keskisalo Ylen haastattelussa.

Erityisen ilahtunut Keskisalo oli siitä, että hän onnistui pitkästä aikaa napsimaan päänahkoja loppukirissä.

- Loppukiri on vahvimpia ominaisuuksiani, mutta se edellyttää, että olen kunnossa. Meikäläisen kirillä ei ole tehty kolmeen vuoteen mitään, Keskisalo selitti.

Lontoon olympialaisten yleisurheilujen ensimmäisenä kilpailupäivänä juostiin 3000 metrin esteiden alkuerät, joista loppukilpailuun seuloitui kunkin erän neljä parasta ja kolme aikojen perusteella.

3 000 metrin estejuoksun loppukilpailu juostaan sunnuntaina klo 23.25.

>>Tulokset

vj talvimainos banneri

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri