34. Karhu-viesti juostaan lauantaina 9.4.

karhu_hk_introPerinteinen juoksukauden avaus eli Raumalta Poriin juostava Karhu-viesti lähestyy jälleen.

 

karhu_hkKarhu-viesti lähestyy. Kuva: Jarno Maimonen

Kulunut talvi on ollut poikkeuksellisen kova. Lunta on satanut paikoitellen pitkälle toista metriä, ja kipakoita pakkasia on koettu vielä viime viikkoinakin, vaikka almanakan mukaan eletään jo kevättä. Perinteistä Karhu-viestiä on pidetty kuitenkin varmana kevään merkkinä. Aina on ankarimmankin talven selkä taittunut parahiksi juoksujuhlan aatoksi Rauman ja Porin välinen kasitie onkin jo pitkään paistatellut sulana kevätauringon lämmössä. Kurjet, joutsenet ja useat muut muuttolinnut ovat jo saapuneet länsirannikolle, ja eiköhän se leskenlehtikin pukkaa kukkansa parahiksi tienpientareelle viestiä juoksevien iloksi.

Karhu-viestin osallistujamäärät ovat olleet viime vuosina upeasti nousussa. Käynnissä olevan kuntojuoksubuumin puolesta puhuu parina edellisenä vuonna ylitetty 200 joukkueen lukumäärä. Kaukana ei enää ole maaginen 251 joukkueen osallistujaennätyskään. Saapa nähdä, ylletäänkö siihen tänä keväänä!

- Ennakkoilmoittautumisia on tullut upealla tahdilla. Joukkueita on ilmoittautunut noin parisenkymmentä enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Odotettavissa onkin 200 joukkueen rajapyykin ylittyminen, kertoo Karhu-viestin kilpailujohtaja Jaakko Maimonen.

Karhu-viestiin ja kevääseen liittyy pitkä odotus ja uteliaisuus. Viimeinkin nähdään harjoittelun tulokset. Kuinka kenenkin harppa huilaa? Mikä tiimi saakaan kokoon kovakuntoisimman kokoonpanon?

- Perinteisesti eri joukkueiden kokoonpanot paljastuvat vasta viestin aikana. Kasitiellä on aina nähty viilettävän Suomen kärkipään juoksijoita, niin myös tänä vuonna. Viime vuosien kärkijoukkueista monet ovat jo ilmaisseet kiinnostuksensa tämän vuoden viestiä kohtaan, mutta jätetään suurempi salaperäisyyden verhon raottelu lähemmäksi viestiä. Sen verran voin paljastaa, että Erkki Sundelinin joukkueessa juoksee vain yksi juoksija: Erkki Sundelin. Technip Offshoren Mäntyluodon telakan tukema Sundelin aikoo yksinään juosta koko 50 kilometriä Raumalta Poriin!

- Lähestyvät eduskuntavaalit näkyvät myös Karhu-viestissä. Ehdokkaita vilisee eri joukkueissa, ja onpa tähän mennessä yksi puoluekin saanut oman joukkueensa kasaan. Kokoomus osallistuu viestiin ulkoministeri Alexander Stubbin johdolla.

- Ennakkoilmoittautuminen loppuu 5. huhtikuuta. Me järjestäjät toivomme, että mikäli suinkin on mahdollista, niin ilmoittakaa joukkueenne ennakkoon. Vinkkinä silti Matti Myöhäisille: jälki-ilmoittautuminen onnistuu kilpailupäivänä Rauman torilla. Tervetuloa! toivottaa järjestävän organisaation puolesta Jaakko Maimonen.

Karhu-viestin lähdöt tapahtuvat Raumalla sekä Eurajoella lauantaina kello 14.00. Odotettavissa on tilapäistä liikenteen ruuhkautumista viestin vaihtopaikkojen kohdilla. Viestin järjestäjät toivovat kaikilta kasitiellä liikkuvilta kärsivällisyyttä.

http://www.porinkuntoilijat.fi/karhuviesti

-Jarno Maimonen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri