Nuuksion ensimmäisen metsämaraton sai huikean suosion

NuuksioII 010912 salmelaOsallistujien hyvä kunto yllätti järjestäjät - osanottajat innoissaan reitistä.NuuksioII 010912 salmelaEnsimmäinen Nuuksio Classic oli heti menestys. Kuva: Poppis SuomelaEspoon Nuuksiossa juostun ensimmäisen metsämaratonin Nuuksio Classicin osallistujat nauttivat tapahtumasta ja yllättivät hyväkuntoisuudellaan
järjestäjät.

- Maratonreitin kiertämiseen oli varattu maksimissaan 9 tuntia, mutta viimeinen maaliintulija suoritui reitistä alla 8 tunnin, kertoo kisojen pääkoordinaattori Terho Lahtinen Classic Trails Finland ry:stä. Nuuksion kansallispuiston alueella kiertänyt kaunis mutta haastava reitti sai paljon kiitosta. 212:sta matkaan lähteneestä maaliin pääsi 203.

- Olemme valtavan iloisia, että ensimmäinen tapahtuma onnistui näin hyvin. Osanottajien palaute on ollut ylistävää, ja ensi vuoden kisaan olisi saatu runsaasti ilmoittautumisia saman tien. Keski-Euroopassa ja muissa Pohjoismaissa suuren suosion saavuttanut polkujuoksu (trail running) on selvästi tekemässä tuloaan myös Suomeen, jatkaa Lahtinen.

NuuksioIII 010912 salmelaTrail running-tapahtumille on tilausta myös Suomessa. Kuvassa naisten voittaja Nina Heiskanen. Kuva: Poppis Suomela- Tämän päivän kisan perusteella on helppo sanoa, että tapahtumalle on tilausta myös jatkossa. Täytyy vain toivoa, että Metsähallitus suhtautuu lupa-asiohin suopeasti. Tänä vuonna olisimme voineet ottaa mukaan 350 osanottajaa. Jos kiintiö pysyy samana, uskomme, että se tulee ensi vuonna täyttymään nopeasti, summaa Lahtinen.

Kisan voittajaksi selvisi Jani Riissanen ajalla 3.51, jolle toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet Anders Åkerman ja Mikko Kolehmainen jäivät 3 minuuttia. Naisten sarjan voittaja oli selkeällä 20 minuutin erolla Nina Heiskanen, joka käytti reittiin 4.16. Naisten sarjassa seuraavina maaliin tulivat suunnistajat Heini Papinsaari ja Anu Ekström.

Ensimmäistä kertaa tämäntyyppiseen tapahtumaan osallistunut Riissanen kertoi aloittaneensa rauhallisesti, koska ei ollut varma millä vauhdilla
jaksaisi reitin läpi. Riissanen nousi voittoon vahvan loppumatkan ansioista oltuaan 30km:n kohdalla yli 8min kärkeä jäljessä. Pitkään selkeässä johdossa ollut Janne Hietala joutui keskeyttämään noin 2km ennen maalia uuvuttuaan täysin.

Nuuksio Classicin reitti pohjautuu Nuuksion kansallispuiston ja sitä ympäröivien ulkoilualueiden polkuverkostoon. 42,2km:n reitti kierrettiin yhtenä lenkkinä, joka on lähes kokonaan metsäpolkuja. Pieni määrä metsäteitä ja hiekkapohjaisia ulkoilureittejä yhdistää parhaita polkuosuuksia. Järjestäjien arvion mukaan kisasuoritus vie aikaa juoksijan maastokokemuksesta riippuen noin 1,5 kertaa maantiemaratonin verran. Vaativalla reitillä on nousua täysi kilometri. Reitin läpäisemisen maksimiaika oli 9 tuntia.

NuuksioI 010912 salmelaNuuksio Classicin yksi valttikortti on upeat maisemat. Kuva: Poppis SuomelaNuuksio Classicia järjestää tapahtumaa varten perustettu Finnish Classic Trails ry. Se on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on
edistää luonnossa tapahtuvaa kestävyysurheilua.Yhdistyy lahjoittaa tapahtuman tuloista 10 % hyväntekeväisyyteen. Kisan osallistujat saivat äänestää hyväntekeväisyyskohteen neljästä eri vaihtoehdosta. Kisaajat valitsivat hyväntekeväisyyskohteeksi WWF:n Operaatio Merenneidon, joka
keskittyy Itämeren suojeluun.

>> Tulokset:

>> Kisasivut

- Järjestäjien lehdistötiedote

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri