Järvenpään askel oli lennokas Joutsenossa

Jarkko Järvenpää. Kuva: Jarno Maimonen

Jarkko Järvenpää. Kuva: Jarno Maimonen

Jarkko Järvenpää voitti Joutsenon Kullervo-maratonin puolimaratonin ennätysajallaan.

Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää on voittanut Joutsenon Kullervo-maratonin puolimaratonin ennätysajallaan 1.05.30. Hän paransi keväällä Espanjan Santa Polassa juoksemaansa omaa ennätystään 1.40. Nopeana pidetyn Kullervo-maratonin reittiennätyskin koheni minuutilla ja 18 sekunnilla. Aiempi reittiennätys oli Arttu Soinisen nimissä vuodelta 1991.

26-vuotias Järvenpää lähti tavoittelemaan Lewis Koririn Kuopion SM-maantiellä juoksemaa aikaa 1.05.22, mikä on tällä hetkellä tämän vuoden kovin Suomessa juostu puolimaratonin tulos. Kauden kotimainen kärki on Jussi Utriaisen nimissä. Hän juoksi Hollannin Venlossa 1.03.57.

-Lähelle meni, mutta ei kuitenkaan alle. Juoksu oli tänään tosi helppoa ja voimakasta. Matkalla oli vaan vaikea hahmottaa vauhtia ja olin kympin jälkeen jo siinä uskossa, että Koririn aika on tavoittamattomissa. Lopussa sitten tajusin, että siihen olisikin ollut saumat. Viimeinen kilsa oli sitten aika lentoa, kun laskettelin kirkolta maaliin 2.42 vauhtia. Kahdeksan sekuntia jäin, mutta olen tyytyväinen siihen, että loppu tuli noin vahvasti. Tietää hyvää kuukauden päästä juostavalle Kankaanpään puolimaratonille, missä tavoittelen alle 1.05 aikaa, kertoi Järvenpää kisan jälkeen Hevoskuurille.

Maratonilla M75-sarjassa nähtiin uusi Suomen ennätys, kun Raino Kiander juoksi ikäisekseen huiman ajan 3.42.09!

>>Tulokset

>>Kullervo-maraton

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri