Komian Kirkon Hölkkä juostiin Ylistarossa

patana030411_introPerinteinen Komian Kirkon Hölkkä juostiin Ylistarossa 3.4.2011. Kyrönjoen rantamaisemissa juostavalle reitille lähti 10 kilometrin ja puolimaratonin matkoille yhteensä 107 juoksijaa. Aamuisen vesisateen ja tuulen lakattua sää oli hyvä ja tien pinta oli pitävässä kunnossa.

patana030411Mikko Patana ja Joni Saarikoski. Kuva: Asko Istolahti

Perinteinen Komian Kirkon Hölkkä juostiin Ylistarossa 3.4.2011. Kyrönjoen rantamaisemissa juostavalle reitille lähti 10 kilometrin ja puolimaratonin matkoille yhteensä 107 juoksijaa. Aamuisen vesisateen ja tuulen lakattua sää oli hyvä ja tien pinta oli pitävässä kunnossa.

Miesten 9,8 kilometrillä parasta vauhtia piti Nouskin Mikko Patana ajalla 32.16 ja pystyi kukistamaan viimeisellä kilometrillä YKV:n Joni Saarikosken. Matti Vainionpää ja Juuso Tuomaala jäivät hieman enemmän.

Naisten sarjassa Jalasjärven Jalaksen nuori Anne Pentimäki voitti ajalla 38.13 reilun puolen minuutin erolla Lapuan Virkiän Minna Myllykoskeen. Seurakaveri Sanni Massinen sijoittui kolmanneksi pari minuuttia kärjelle jääneenä.

Puolimaratonilla ylivoimaista vauhtia piti Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Juha Laitinen tuloksella 1.18.25.

Kilpailun jälkeen kohti satamaa ja suunnistusleiriä Ruotsissa kiirehtänyt Mikko Patana oli tyytyväinen juoksuunsa.

–Alussa juoksu tuntui vaikealta ja sain tehdä täysillä töitä pysyäkseni Saarikosken mukana. Puolimatkan jälkeen käväisin edellä ja lopussa 9 kilometrin kohdalla päätin yrittää karkuun ja sainkin riittävän eron. Juoksu kulki lopussa hyvin ja uskoin kirivoittoon, kuvasi Patana juoksun kulkua.

Patana on harjoitellut talvella aiempaa enemmän hiihtäen.

–Kovia juoksuharjoituksia en ole muutamaan viikkoon tehnyt kuin yhden ja juoksusta puuttuu vielä herkkyys. Tämän talven runsas hiihtomäärä tuntuu vielä juostessa jonkinlaisena jumina, mutta sen parantamiseen löytyy kyllä lääkkeet, kertoi Patana

Patanan tavoitteet ovat suunnistuksen puolella, mutta kalenterissa on myös SM-maastot

–Kevään päätavoitteet ovat suunnistuksessa SM-sprintissä ja Huippuliigan sprintissä sekä tietenkin Jukolan Viestissä. Aion myös osallistua SM-maastoihin neljän kilometri matkalle, paljasti Patana kevään suunnitelmiaan.

Tulokset

Miehet, 10km

1) Mikko Patana, IkNV, 32.16
2) Joni Saarikoski, YKV, 32.20
3) Matti Vainionpää, RasKu, 33.59
4) Juuso Tuomaala, IkNV 35.00
5) Ilkka Saari, AlavUrh, 36.23

Naiset, 10km

1) Anne Pentimäki, JaJa, 38.13
2) Minna Myllykoski, LaVi, 38.52
3) Sanni Massinen, JaJa, 40.14
4) Eija Kellokoski-Kari, VetU, 41.23
5) Susanna Savela, Seinäjoki, 46.36

http://www.ykv.fi/komiankirkonholkka/TULOKSET11.HTML

-Ylistaron Kilpa-Veljien tiedote

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri