Pirkan Hölkässä ei ääntä tarvitse säästellä

Pirkan Hölkän lähtö. Kuva: Jarno Maimonen

Pirkan Hölkän lähtö. Kuva: Jarno Maimonen

Pirkan Hölkän lehdistötiedote: 43. Pirkan Hölkkä taivalletaan totuttua reittiä sunnuntaina 7.10, mutta pienellä jännitysmomentilla varustettuna: reitillä on tehty tuoreita karhuhavaintoja.

Valkeakosken Retkeilijöiden Jukka Toivonen kertoo havainneensa karhun jätöksiä Hölkän huoltopisteenä toimivan Rutajärven lähimaastossa ja toisen järjestävän seuran Tampereen Taivaltajien Taivalpirtillä karhu on vieraillut majan pihassa asti.

- Karhunkelloilla emme kuitenkaan aio osallistujia varustaa, Pirkan Hölkän puheenjohtaja Markku Myyrä tuumii.

- Parituhatpäinen osallistujajoukko pitänee huolen, että kontio pysyy pois jaloista. Pientä meteliä saa kuitenkin matkaa taittaessaan huoletta pitää, kehottaa Myyrä.

Uutuutena uusi ikäsarja naisille

Pirkan Hölkkä tunnetaan perinteitä kunnioittavana tapahtumana, mutta kaavoihin kangistumista tämä ei suinkaan tarkoita. Rautaisella kokemuksella suoritettavia järjestelyjä ollaan valmiita myös muokkaamaan kysyntää vastaaviksi.

- Vuosien varrella järjestelytoimikunnan korviin on kiirinyt kyselyitä useammasta naisten sarjasta. Niinpä tänä syksynä sarjoja vedettiin linjaan miesten kanssa: uudet sarjat ovat N40 ja N50, kun aiemmin omaan ikäsarjaan pääsivät vasta yli 45-vuotiaat naiset, valottaa Pirkan Kierroksen toimistonhoitaja Outi Kartano. Sen sijaan tapahtuman alkamisaikaa ei muutamista pyynnöistä huolimatta muutettu.

- Etenkin pääkaupunkiseudulta päin tuli toiveita myöhäisemmästä starttiajasta. Saimme kuitenkin lukuisilta osanottajilta myös sensuuntaista viestiä, että startti klo 9 on olennainen osa tapahtumaa; on hieno taittaa matkaa samalla kun syksyinen aamun usva häviää auringon noustessa korkeammalle.

Kaikki 20.9. mennessä ilmoittautuneet saavat rintanumeronsa postitse kotiin. Tänä vuonna ennakkoon on ilmoittautunut mukaan jo liki 1500 osallistujaa. Ennakkoilmoittautumishinta on voimassa syyskuun loppuun asti, ja silloin myös sääennusteen perusteella osallistumisensa ratkaisevilla pitäisi olla tarvitsemansa informaatio. Kaikki eivät kuitenkaan ennusteista piittaa.

- Alle kolmen tunnin hölkkääjät säästyvät lähes 100 prosentin varmuudella sateilta, arvioi Markku Myyrä vuosien kokemuksellaan. Lokakuun ensimmäisen sunnuntain aamupäivä kun on lähes aina ollut sateeton.
 
43. Pirkan Hölkkä järjestetään sunnuntaina 7. lokakuuta. 33 kilometrin pituisen reitin lähtö tapahtuu Valkeakoskelta Tehtaan kentältä klo 9. Ensimmäiset juoksijat saapuvat Tampereen Nirvassa TAKK:n pihamaalla sijaitsevaan maaliin n. klo 11 ja maalialue suljetaan klo 16.

>>Pirkan kierros

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri