Pirkan Hölkässä varaudutaan käyttämään vaihtoehtoista reittiä

Kuva Suomen saaren juoksusta. Kuva: Jarno Maimonen

Kuva Suomen saaren juoksusta. Kuva: Jarno Maimonen

Kovin sateisena alkanut syksy vaikuttaa myös ensi sunnuntaina järjestettävän 43. Pirkan Hölkän valmisteluihin. Järjestelytoimikunnassa pidetään todennäköisenä, että osallistujien turvallisuuden takaamiseksi reittiä joudutaan parin kilometrin matkalla siirtämään maastosta soratielle. Osallistujat tullaan tällöin ohjaamaan 8 km kohdalta reitille Koluntie-Rutajärventie-Hakosillantie. Muuttunut reitti lisää taipaleen kokonaispituutta noin 800 metrillä. - Reitti on erittäin pehmeässä kunnossa 8-10,5 km välillä. Ratamestarin johdolla pahimmalle osuudelle on levitetty useita kuorma-autokuormallisia hiekkaa, mistä ei ikävä kyllä ollut suurtakaan apua, harmittelee Pirkan Hölkän puheenjohtaja Markku Myyrä. Maasto-osuuksia ovat yhtäjaksoisten sateiden lisäksi pehmentäneet ratsastajat ja maastopyöräilijät.

Sateinen sää on vaikuttanut myös ennakkoilmoittautumisiin, joiden määrä laahaa hieman totutusta jäljessä. - Monet ovat kertoneet jättävänsä ilmoittautumisen aivan viime tippaan, jotta tietävät miten säärintamat etenevät, kertoo Outi Kartano Pirkan Kierroksen toimistolta. - Muuten järjestelyt luistavat hienosti emmekä anna kostean sään latistaa Pirkan Hölkän henkeä, hän kuitenkin lupaa.

Päätös mahdollisesta reittimuutoksesta tehdään radan kunnon ja loppuviikon sään mukaan. Tilannetta voi seurata Pirkan Kierroksen kotisivuilta www.pirkankierros.fi, mistä lopullisen tilanteen ja valitun reitin voi tarkistaa viimeistään perjantaina 5.10. Reitistä riippumatta Pirkan Hölkän osallistujia kehotetaan pitämään maalaisjärki mukanaan. Kannattaa siis varautua jalkineilla, jotka ovat märälle ja liukkaalle alustalle soveltuvat. Ohitustilanteissa maasto-osuuksilla tulee myös noudattaa erityistä varovaisuutta.

43. Pirkan Hölkkä järjestetään sunnuntaina 7. lokakuuta. 33 kilometrin pituisen reitin lähtö tapahtuu Valkeakoskelta Tehtaan kentältä klo 9. Ensimmäiset juoksijat saapuvat Tampereen Nirvassa TAKK:n pihamaalla sijaitsevaan maaliin n. klo 11 ja maalialue suljetaan klo 16.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri