Utriainen puolustaa puolimaratonin Suomen mestaruuttaan

Maaliskuussa uuden Suomen ennätyksen juossut Jussi Utriainen puolustaa viimevuotista puolimaratonin Suomen mestaruuttaan lauantaina 16.4. Siuntiossa.

Maaliskuussa uuden Suomen ennätyksen juossut Jussi Utriainen puolustaa viimevuotista puolimaratonin Suomen mestaruuttaan lauantaina 16.4. Siuntiossa.

Miesten sarjaan osallistuu viime vuoden kuudesta parhaasta juoksijasta viisi, mm. koko kärkikolmikko Lahden Ahkeran Jussi Utriainen, Helsingin Kisa-Veikkojen Simo Wannas ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Henri Manninen.

Järjestävä seura Sjundeå IF on asettanut tuleen myös erittäin kovakuntoisen joukkueen, josta mitaliehdokkaisiin voidaan lukea ainakin Obed Kipkurui, Mårten Boström ja Petteri Muukkonen.

Naisten sarjassa kilpailee viime vuoden viidestä parhaasta neljä, nimittäin Valkeakosken Hakan Mira Tuominen, IF Länkenin Leena Puotiniemi, Lahden Ahkeran Pauliina Utriainen ja Lappeenrannan Urheilu-Miehien Mirka Suominen.

Kaiken kaikkiaan naisten sarja on tänä vuonna tasaisempi ja korkeatasoisempi kuin pitkään aikaan maantiejuoksun SM-kilpailuiden 25-vuotisessa historiassa.

Mitaliehdokkaita ovat em. lisäksi ainakin Kenttäurheilijat-58:n Sanna Kullberg ja Sari Juuti, Oulun Pyrinnön Elina Lindgren ja Pauliina Kanervo, IF Länkenin Anette Byskata ja Katarina Skräddar sekä IF Ålandin Johanna Kahlroth.

SM-kilpailuihin osallistuu yhteensä 127 juoksijaa. Miesten ja naisten Suomen mestaruuksien ohella kilpaillaan myös 19- ja 17-vuotiaiden mestaruuksista. Lähtölaukaus ammutaan lauantaina 16.4. kello 12.

-SULKuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri