Jussi Utriainen ja Justina Heslop nopeimmat Pyynikkijuoksussa

Utriainen_intro170411Lahden Ahkeran Jussi Utriainen jatkoi vahvaa kevätvirettään voittaen viikonlopun saldona SM-kullan lisäksi myös Pyynikkijuoksun. Naisten kilpailun voitto meni Englantiin, kansainvälistä väriä kilpailuun tuoneen Justina Heslopin hallitessa naisten kilpailua.

Utriainen170411Jussi Utriainen hallitsee kotimaan juoksuja. Kuva: Hevoskuuri.fiLahden Ahkeran Jussi Utriainen jatkoi vahvaa kevätvirettään voittaen viikonlopun saldona SM-kullan lisäksi myös Pyynikkijuoksun. Naisten kilpailun voitto meni Englantiin, kansainvälistä väriä kilpailuun tuoneen Justina Heslopin hallitessa naisten kilpailua. Yhteensä Pyynikkijuoksuun osallistui aurinkoisessa ja lämpimässä, mutta hiukan tuulisessa kelissä, noin 650 juoksijaa.

Jussi Utriaista ei näyttänyt edellispäivän puolimaraton juurikaan painaneen, sen verran kevyesti Pyynikkijuoksun voitto näytti irronneen. Utriainen kertoi ratkaisseen Pyynikin näkötornin jälkeisessä pitkässä loivassa alamäessä, jossa hän teki riittävän eron toiseksi tulleeseen Janne Ukonmaanahoon ja kisan kolmoseen Obed Kipkuruihin.

– Alussa lähdin tarkoituksella hiukan tarkkaillen liikkeelle ja peesaamaan muita, Kipkuruin lähinnä hoitaessa vetojuhdan tehtäviä. Näkötornin jälkeiseen loivaan alamäkeen päätin iskeä ja siinä sain riittävän eron aikaiseksi, joka riitti loppuun saakka. Ei tämän päivän juoksu ihan herkintä mahdollista ollut, että sen verran eilinen kilpailu tuntui lihaksissa. Mutta olisi tänään ollut hiukan vielä varaa lisätä vauhtia tarvittaessa, kertoi Utriainen maalissa kilpailun kulkua.

Jussi Utriainen on ollut koko kevään kovassa kunnossa. Mieheltä löytyy selitys hyvälle vireelle.

– Pieniä, mutta ei merkityksettömiä muutoksia ollaan tehty harjoitteluun. Olen mm. hankkinut voimaa lisää kuntosalilta. Näin olen saanut parantuneen lihaskunnon kautta askeleeseen lisää helppoutta. Lisäksi takareidet ovat nyt pysyneet kunnossa, kertoo Utriainen, antaen samalla lopuksi kehuja Hevoskuurin mainiolle sivustolle.

Myös kilpailun toinen, Ylikiimingin Janne Ukonmaanaho oli maalissa tyytyväinen mies.

UkonmaanahoKipkurui170411Ukonmaanaho ja Kipkurui kävivät kovan taistelun kakkosijasta. Kuva: Hevoskuuri.fi– Itsellä oli tänään hyvä vire ja kilpailu. Jussi on vaan tällä hetkellä niin kovassa kunnossa, ettei hänen voittamiseen ollut tänään mahdollisuuksia. Lopussa keskityin vain Obedin voittamiseen ja noin 300 metriä ennen maalia sain riittävän eron tehtyä. Tämä on mukava reitti ja kevään kunnon mittari. Olen nyt täällä kolmatta kertaa peräkkäin mukana. Itsellehän tämä on ylipitkä matka, mutta kertoo sen, että vauhtikestävyys on selvästi parantunut, mikä on hyvä asia kesän kilpailukautta ajatellen. Kesästä onkin tulossa varsin mielenkiintoinen suomalaisten estemiesten osalta, sillä meitä on monta miestä MM-kisalippua tavoittelemassa, jutteli Ukonmaanaho.

Heslop170411Justina Heslop hallitsi naisten kilpailua. Kuva: Hevoskuuri.fiNaisten kilpailun voittaja, Englannin Justina Heslop, piti kilpailua ja reittiä kovana, mutta kertoi nauttineensa kilpailusta. Heslop voitti naisten kilpailun selvällä 52 sekunnin erolla ennen Oulun Pyrinnön Minna-Maria Kangasta. Viipurin Urheilijoiden Nina Chydenius oli naisten kisan kolmas.

– Olen ensimmäistä kertaa Suomessa käymässä, kuulin kilpailusta saksalaiselta juoksijakollegalta ja päätin lähteä mukaan. Tuuli ei metsän suojassa haitannut, mutta sulanut lumi teki reitistä paikoitellen märän ja liukkaan. Eilen järjestävän seuran ihmiset tarjosivat minulle mustaamakkaraa ja varoittelivat, ettei se välttämättä ole kauhean hyvää, mutta minä oikeasti tykkäsin siitä, kertoi Heslop kokemuksestaan tamperelaiseen kansallisruokaan.

PauliKiurufanclubPauli Kiuru jatkoi vaalikampanjaansa osallistumalla Pyynikkijuoksuun. Myös fanclub oli paikalla. Kuva: Hevoskuuri.fiTulokset:

M Kilpa 10 km:

1. Jussi Utriainen 31.16
2. Janne Ukonmaanaho 31.22
3. Obed Kipkurui 31.34

N Kilpa 10 km:

1. Justin Heslop 36.31
2. Minna-Maria Kangas 37.23
3. Nina Chydenius 38.12

Kisasivut: http://pyynikkijuoksu.wippiesblog.com/

- Tero Viljanen

vj talvimainos banneri

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri