Karin Storbackan vaikeudet jatkuvat

Vielä viime lokakuussa Karin Storbackan tilanne näytti valoisammalta. Kuva: Hevoskuuri.fi

Vielä viime lokakuussa Karin Storbackan tilanne näytti valoisammalta. Kuva: Hevoskuuri.fi

Maileri Karin Storbackan viime kausi meni piloille pahojen allergiavaivojen takia ja valitettavasti vaikeudet ovat jatkuneet tälläkin harjoituskaudella. Näin tulevakin kausi on vaarassa mennä piloille eikä uran jatkostakaan ole tällä hetkellä täyttä varmuutta.

Suomen keskimatkoja viime vuodet hallinneen Storbackan tavoitteena oli päästä juoksemaan EM-kotikisoissa Helsingissä viime kesänä. Mutta ne haaveet kariutuivat pahoihin allergiavaivoihin. Nyt mystinen vaiva meinaa pilata myös tulevan kilpailukauden.

Karin Storbackan vaikeudet alkoivat viime joulukuun puolivälistä, eikä hän oikein itsekään tiedä, missä vika on. Mutta hänen kroppansa ei vain tahdo toimia, vaan olo tuntuu väsyneeltä.

– En valitettavasti itsekään tiedä, että missä vika on. Minulla oli erittäin stressaava syksy ja halusin ehkä vähän liikaa. Harjoittelu sujui kuitenkin hyvin joulukuun puoliväliin saakka, jolloin ongelmat yllättäen ilmaantuivat. Luulin, että se oli vain sellainen vetelämpi jakso, joita aina silloin tällöin tulee. Joulun jälkeen lähdin MasPalomasin leirille ja siellä olin vain väsynyt. Tämän jälkeen tilanne on jatkunut niin, että välillä harjoittelu on sujunut ihan hyvin ja joka kerta kun olen luullut, että nyt se alkaa sujumaan, niin jalat ovat taas alkaneet oikutella, pettynyt Karin Storbacka kertoo Hevoskuurille.

Storbackalle on tehty erilaisia verikokeita, mutta kaikki tulokset ovat olleet hyviä. Samoin pulssi ei ole mitenkään epänormaalin korkea, joten se ei viittaisi myöskään ylikuntotilaan. Mutta ilmeisesti jonkunlaisesta loppuun palamisesta tai burn out-tilasta voisi olla kyse ja sitä tutkitaan nyt tarkemmin. Viime kauden epäonnen jälkeen Storbacka on luonnollisesti kovin harmissaan ja pettynyt, kun vaikeuksista ei näytäkään tulevan loppua. Eikä lepo ja harjoittelun keventäminenkään ole ainakaan vielä auttaneet.

– Pidemmän aikalisän ja huilijakson jälkeen, luulin että ongelmat olisivat lopullisesti poissa, mutta juuri ennen pääsiäistä ne ilmaantuivat uudelleen. Ja nyt on kyllä vaikeampaa yrittää ajatella positiivisesti, Storbacka kertoo.

– Juuri nyt on myös vaikeaa ennustaa tulevaisuutta ja kuinka juoksu-ura taas jatkuu, koska en tiedä, kuinka ja milloin pääsen näistä ongelmista eroon, pettynyt Storbacka sanoo surullisena.

Mutta Karin Storbacka ei halua vielä luovuttaa, vaan yrittää ammattilaisten avulla löytää ratkaisua ongelmaan, jotta pääsisi taas jatkamaan harjoittelua ja juoksemista kunnolla.

Hevoskuuri toivottaa Karinille tsemppiä jatkoon ja voimia ongelman voittamiseen ja juoksu-uran jatkamiseen.

vj talvimainos banneri

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri