Tallinnan Maraton kutsuu suomalaisia mukaan

Tallinnan Maraton on Baltian suurin juoksutapatuma. Kuva: Tallinnan Maraton

Tallinnan Maraton on Baltian suurin juoksutapatuma. Kuva: Tallinnan Maraton

Baltian suurin juoksutapahtuma, Tallinnan Maraton on saanut varman sijan niin virolaisten juoksun ystävien, kuin uusia elämyksiä etsivien juoksuturistien kilpailukalentereissa. Viime vuonna SEB Tallinn Marathonille osallistui kaikkiin matkoihin yhteensä 18 785 liikunnan harrastajaa – tämä määrä tullaan arvioiden mukaan ylittämään tänä vuonna.
Juoksuharrastus, ja sen yhteydessä etenkin maratonjuoksu, on monien urheilumaiden tapaan nousemassa trendiksi myös Virossa. Juoksun suosiota todistaa se, että kolmessa vuodessa on maratonjuoksijoiden määrä Virossa kasvanut lähes nelinkertaiseksi.

Oma osansa on tänä vuonna maailman viidenkymmenen maineikkaimman maratonjuoksun joukkoon kuuluvalla Tallinnan Maratonilla, joka on muodostunut hyväksi haasteeksi monille juoksun harrastajille. Myös rajojen takaa tullaan entistä enemmän vierailemaan Viron suurimmassa kansanurheilutapahtumassa. Viime vuonna Tallinnassa juoksi osallistujia kaiken kaikkiaan 37 maasta. Tapahtumaan osallistuu satoja suomalaisia juoksijoita vuosittain.

Tallinnassa voi juosta maratonin, puolimaratonin tai kymmenen kilometrin matkan. Osallistumaan odotetaan myös kävelijöitä ja sauvakävelijöitä. Päivää aikaisemmin, 7. syyskuuta järjestetään Vapauden aukiolla sijaitsevassa kilpailukeskuksessa Tallinnan Maratonin avausseremonia sekä juoksukilpailut lapsille.

Kuten useimpien tunnettujen kansainvälisten juoksujen, kulkee Tallinnan Maratoninkin reitti keskikaupungilla, niin historiallisen vanhankaupungin kuin myös modernin keskustan läpi, ohittaen useita tunnettuja nähtävyyksiä. Piritan rantapromenadilta avautuu näkymä Tallinnan vanhankaupungin perinteikkääseen silhuettiin. Rata vastaa kansainvälisiä vaatimuksia ja on suhteellisen nopea ja syyskuun säänkin pitäisi leveysasteillamme suosia juoksua. Kaikki tämä houkuttelee tapahtumaan nopeita juoksijoita vahvoista juoksumaista ja sallii harrastajienkin tavoitella omia ennätyksiään. Tärkeintä on kuitenkin tuhansien juoksun ystävien kanssa jaettava liikunnan ilo.

Tallinnan Maratonille voit ilmoittautua suomeksi täällä.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri