550x90

Sandell-Hyvärinen, Korir ja Rotich ylivoimaisia Hunajahölkässä

Annemari Sandell-Hyvärinen on kovassa kunnossa. Kuva: Jarno Maimonen

Annemari Sandell-Hyvärinen on kovassa kunnossa. Kuva: Jarno Maimonen

Perinteinen Hunajahölkkä juostiin Harjavallassa jo 28. kerran. Aikuisten lähtöjä edelsivät lasten startit. Miehillä oli matkoina 6.4 km ja 10.25 km. Naiset juoksivat 6.4 km. Säätila oli alkuun sateinen ja Hiittenharjulla kävi kolea tuuli. Osallistujamäärä oli takavuosien parhaimmista määristä jonkin verran pudonnut. Lieneekö osallistujamääriä verottanut kuluneen viikonlopun useat tapahtumat eri paikkakunnilla.

 

Naisten matkalle starttasi vain yksi voittajasuosikki: Annemari Sandell-Hyvärinen. Hän pitää edelleen nimissään reittiennätystä 20.56. Tänään Annukalla matkaan kului aikaa 22.08. Tämän päivän vauhti enteilisi erinomaista sijoitusta viikon kuluttua käytävissä Vantaan SM-maastoissa.

 

- Valitettavasti en saanut miehistä kiriapua tällä kertaa. Kaksi juoksi edellä liian kovaa ja muut eivät pysyneet mukana. SM-maastoihin en todennäköisesti osallistu, vaikka onhan tässä huomiseen asti aikaa miettiä. Olen lopettanut varsinaisen kilpailemisen 2009 ja kilpaillut viime vuodet lähinnä hölkkätapahtumissa, kertoo Annemari Sandell-Hyvärinen.

 

rotich050513Konkari Willy Rotich. Kuva: Jarno MaimonenMiesten lyhyemmän matkan voitti Harjavallassa asuva ja Turun Urheiluliittoa edustava Willy Rotich selkeästi ennen toiseksi tullutta Turun Weikkojen Antti-Pekka Niinistöä.

 

- Olipa kylmä juosta. Seuraava kisa on SM-maastot viikon päästä. Mietin vielä, osallistunko molemmille matkoille. Minusta olisi ehkä helpompi juosta molemmat matkat, jos neljä kilometriä olisi ensin ja 12 kilometriä sen jälkeen, sanoo Willy Rotich.

 

korir050513Lewis Korir oli jälleen kerran vallan pitelemätön. Kuva: Terhi HalonenMiesten pitkällä matkalla Turun Urheiluliiton Lewis Korir oli odotetun ylivoimainen. Viime vuonna juostuun reittiennätykseen 29.46 hän ei tänään aivan yltänyt jääden siitä parikymmentä sekuntia. Kisan jälkeen Korir oli kommenteissaan tuttuun tapaan hillityn vähäsanainen.

 

- Kisa meni hyvin. Olipa kylmä juosta, Korir kertoo.

 

Seuraavat sijat menivät Turun Urheiluliiton juoksijoille. Toiseksi sijoittui Matti Rauma, kolmanneksi Jaakko Kero ja neljänneksi Jukka Kero.

 

>>Tulokset

 

-Terhi Halonen

Premiumsport.fi

ulvang banneri